Gemeente Oirschot

Even voorstellen: Nieuw raadslid Ad Oomen

Na het aftreden van CDA fractievoorzitter Cees van der Heijden wordtAd Oomen in de raadsvergadering van 25 september geïnstalleerd als nieuw raadslid voor het CDA.

Wie is Ad Oomen?

Ad is geboren en getogen in West Brabant. In 1977 is hij vanuit de Zeeuwse hoofdstad Middelburg naar Oirschot getrokken. Daar heeft hij zich gevestigd met zijn vrouw Marij en zijn zoon die toen één jaar oud was. Later is daar een dochter bijgekomen. In 1978 is hij gaan werken bij de NCB nu ZLTO. Later hebben de kinderen het ouderlijk huis verlaten en hun bestemming gevonden in Best en Almelo.

Gemeenteraad

In de aanloop naar de verkiezingen in 2006 heeft het CDA hem gevraagd actief te worden in deze partij. Wegens drukke werkzaamheden, vooral 's-avonds, had dit er tot nu toe niet ingezeten. Met het einde van zijn werk bij ZLTO in zicht heeft hij besloten toch op dit verzoek in te gaan. Hij heeft nu ruim een jaar ervaring als burgerraadslid. In het streven om de burger meer bij de gemeentelijke besluitvorming te betrekken houden we naast besluitvormende raadsvergaderingen (waar alleen raadsleden aanwezig zijn), nu ook opiniërende raadsvergaderingen. De raadsvergaderingen worden per thema belegd waarin naast (burger)raadsleden ook inwoners en deskundigen meepraten.

Ad Oomen heeft een aantal van deze vergaderingen voorgezeten onder meer op de thema's begroting 2007, sportcomplex de Kemmer, huisvesting basisscholen en gymnastiek onderwijs.

Afgelopen tijd is hem gebleken dat het raadswerk veel tijd vraagt van een kleine fractie. Binnen CDA Oirschot zijn een aantal actieve en deskundige mensen die de raadsleden ondersteunen. Het feit dat na de laatste verkiezingen de fractie kleiner is geworden heeft er toe geleid dat meer mensen de schouders willen zetten onder de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Met deze wetenschap heeft hij alle vertrouwen in de toekomst.