Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Succesvolle informatiebijeenkomst over SpeelZ bij Zukertort Amstelveen

Op zondag 23 september werd bij de schaakvereniging Zukertort Amstelveen een Jeugd Grand-Prix wedstrijd gespeeld. Het schoolschaakproject SpeelZ heeft de gelegenheid benut om tijdens een bijeenkomst voor ouders informatie te verschaffen over dit bijzondere project. Schaaktrainer Piet Peelen heeft aan een tiental ouders uitgelegd wat het project inhoudt. In een bijeenkomst van een klein uur heeft hij de uitgangspunten van het project verduidelijkt en vragen beantwoord.

Jeugdtoernooien zijn een geschikte gelegenheid om aandacht op SpeelZ te vestigen. Verenigingen die hiervan gebruik willen maken kunnen per e-mail contact opnemen met het bondsbureau van de KNSB. Het laten uitvoeren van een informatiebijeenkomst is gratis.

De mogelijk bestaat ook om in een workshop van 2½ uur te leren hoe u met de SpeelZ leskist aan de slag kunt gaan. Deze workshop is bijzonder geschikt voor leerkrachten, ouders en clubschakers die op een school willen lesgeven met SpeelZ. Ook deze activiteit is gratis.
---

Karel van Der Weide verdedigt titel in Micha Leuw Memorial

De invitatiezeskamp Micha Leuw Memorial is de kroongroep van het traditionele Eijgenbroodtoernooi, het weekendtoernooi van Caissa Amsterdam. Beide evenementen worden gehouden in het weekend van 26 tot 28 oktober.

Meester tegen kandidaat-meester is het uitgangspunt van de zeskamp. Dit jaar met GM Karel van der Weide (winst in 2005 en 2006), IM Eelke Wiersma en IM Maarten Solleveld. Arno Bezemer, Peter Doggers en Hilke van der Berg mogen op scalpenjacht. Het toernooi heeft een mooie nieuwe behuizing in Huize Lydia aan het Roelof Hartplein, hartje Oud Zuid. De winnaar van het Eijgenbroodtoernooi (6 ronden zwitsers, rating onder 2250) plaatst zich voor de Kroongroep van 2008.
---