Ingezonden persbericht


Persbericht

Driekwart van de organisaties beschikt over flexplekken

~ flexplekken leveren organisatie ruimte en besparingen op ~

Utrecht, 25 september 2007 - Driekwart van de Nederlandse organisaties heeft flexplekken voor zijn medewerkers ingericht. Dit blijkt uit onderzoek van netwerkspecialist AXIANS. Twintig procent van de ondervraagden gaf aan dat zij voor alle werknemers in de organisatie een flexplek hebben ingericht. Daarnaast gaf 55 procent aan dat zij wel flexplekken hebben ingericht, maar dan voor een beperkt deel van het personeelsbestand.

Aan het onderzoek namen in totaal 135 respondenten deel, afkomstig uit zowel de overheids- als publieke sector. Een kleine groep van de ondervraagden (8 procent) gaf aan nog geen flexplekken te hebben, maar het instellen ervan wel te overwegen. Achttien procent van de ondervraagden gaat zeker geen flexplekken instellen. Meer dan de helft hiervan geeft hiervoor als reden dat flexplekken niet passen binnen de bedrijfscultuur.

Van de groep ondervraagden die niet van plan is flexplekken in te richten, zegt 35 procent dat het inrichten van flexplekken geen prioriteit heeft en 6 procent geeft aan dat de benodigde oplossingen voor het inrichten van flexplekken niet past binnen de huidige infrastructuur.

Rob Wennekendonk, Managing Director bij AXIANS geeft aan dit een gemiste kans te vinden. "Doordat bij veel organisaties parttimers werken, staan er aantal dagen in de week werkplekken leeg. Met technologie kunnen werkgevers de bestaande werkplekken veel beter benutten en zo een optimale waarde halen uit hun investeringen. Door bijvoorbeeld de parttimers op flexplekken te laten werken, kan worden bespaard op de uitgaven van het inrichten van nieuwe werkplekken."

"Ook voor de beheerder biedt het creëren van flexplekken voordeel," vervolgt Wennekendonk. "De toegangsrechten en privileges van de persoon die op de flexplek werkt, worden automatisch geupload, ongeacht waar een medewerker gaat zitten en zonder dat de beheerder daarvoor extra werkzaamheden dient uit te voeren."

(299 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over AXIANS
AXIANS, onderdeel van VINCI Energies, is één van de grootste netwerkintegratoren van Europa. Het bedrijf heeft zich toegelegd op de advisering, verkoop, implementatie, onderhoud en beheer van hoogwaardige netwerk-, beveiligingsinfrastructuren, VoIP- en netwerkmanagementoplossingen, waaronder IP-services management.

AXIANS zoekt altijd naar mogelijkheden om de beschikbaarheid en beheersbaarheid van het netwerk te verhogen en de total-cost-of-ownership te verlagen. Het bedrijf heeft gedegen kennis van technische oplossingen en werkt hiervoor samen met gerenommeerde partners. Zo is AXIANS o.a. gecertificeerd als Cisco Silver Partner, Nortel Gold Partner, Lucent Business Partner, Infoblox Premium Partner, HP Networking Partner, Check Point Value Added Solution Partner en Trend Micro Premium Partner.

Voor meer informatie over AXIANS, kunt u een bezoek brengen aan de website: www.axians.nl.



Ingezonden persbericht