Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Nieuwe tarieven zorgverzekering

Vandaag maakte de eerste zorgverzekeraar de nieuwe tarieven bekend voor de zorgverzekering per 1 januari 2008. De tarieven hangen nauw samen met het wetsvoorstel afschaffing no claim en invoering eigen risico van minister Ab Klink. De VSN maakt zich zorgen over de kostenstijging voor veel mensen met een spierziekte.

Volgens Zorgverzekeraars Nederland zullen de kosten van de ziektekostenverzekering niet veel stijgen. Weliswaar gaan de prijzen voor aanvullende verzekeringen omhoog, maar door de afschaffing van de no-claim zal de basispremie dalen.

Hoewel chronisch zieken en gehandicapten zijn vrijgesteld van de verplichte eigen betalingen, blijft de CG-Raad kritisch over de inkomenseffecten voor deze groepen. Volgens de CG-Raad worden chronisch zieken en gehandicapten niet geheel gecompenseerd voor hun hogere kosten. De groep gedupeerden zijn die mensen die weinig medicijnen gebruiken maar die wel veel kosten maken - en daaronder vallen veel mensen met een spierziekte.

Zie verder het bericht op de website van de CG-raad. 25 september 2007

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400