Gemeente Dordrecht


Bewoners Slangenburg kunnen pand betreden

25-9-2007

De constructie van de supermarkt en woningen aan de Slangenburg is stevig genoeg om de woningen te kunnen betreden. Dit concluderen verzekeringsdeskundigen en de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente vandaag op basis van nader onderzoek naar de constructie.

De genoemde gebouwen werden getroffen door de brand van 10 september jongstleden. Het complex is tot nu toe nog niet betreden. Nu het sein op veilig staat, gaan eerst professionals de woningen van binnen bekijken.

Gevolgen

Woensdag vindt een asbestinventarisatie plaats in de woningen en een visuele inspectie van de constructie. Daarna zal duidelijk zijn wanneer bewoners hun woning kunnen betreden. Zij kunnen dan kleine, persoonlijke bezittingen uit de woning halen. Aan de bewoners is gevraagd vandaag hun sleutel in te leveren om de inspectie mogelijk te maken.

Wanneer de bewoners in hun woningen zijn geweest, wordt de laagbouw van de supermarkt gesloopt. Pas daarna kan een besluit worden genomen over herstel of sloop van de woningen.

Asbestinventarisatie

Tijdens de brand is een asbestmeting verricht. Er is toen niets verdachts gemeten. Uit nader onderzoek naar de aanwezigheid van asbesthoudende materialen en eventuele verontreiniging met asbestdeeltjes, blijkt dat in het gebouw asbesthoudende materialen zijn gebruikt. Er bestaat geen gevaar voor de volksgezondheid, maar omdat veiligheid voor alles gaat, worden de woningen geïnspecteerd op aanwezigheid van asbesthoudend materiaal, voordat bewoners naar binnen kunnen.