Gemeente Westvoorne


CWI en de gemeente Westvoorne zoeken nieuwe klanten cwi.jpg

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) te Hellevoetsluis en de gemeente Westvoorne zoeken nieuwe klanten.

De gemeenten zijn verplicht om inwoners met een bijstandsuitkering weer aan het werk te helpen. Gemeenten zijn echter ook verantwoordelijk voor de reïntegratie van inwoners met een Algemene Nabestaandenwet Uitkering (Anw-uitkering).

Ontvangt u een Algemene Nabestaandenwet (Anw-) uitkering en woont u in Westvoorne, dan kan de gemeente, samen met het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), u helpen bij het vinden van een baan.

Hoewel de Anw geen reïntegratieverplichting kent, is het toch nuttig om (tijdig) te bezien wat de mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor u zijn en wat eventueel nodig is aan bij- of omscholing. Meestal komt de Anw-uitkering te vervallen als het jongste kind 18 jaar wordt. Een tijdige oriëntatie op de arbeidsmarkt is dan van groot belang.

Westvoorne wil haar inwoners met een Anw-uikering op de mogelijkheden wijzen en samen met u en het het CWI in Hellevoetsluis bekijken welke kansen er voor u op de arbeidsmarkt liggen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Paul Roodink van bureau Sociale Zaken van de gemeente Westvoorne via telefoonnummer 0181 408000 of u neemt contact op met Wout Kramer van het CWI Hellevoetsluis via telefoonnummer 0181 781569.