Gemeente Westvoorne


Westvoorne zoekt leden voor de Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning
solliciteren.jpg

Vanaf 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht. Het doel van de Wmo is: meedoen. Gemeenten voeren deze wet uit. Zij moeten zorgen voor voorzieningen die mensen helpen om mee te kunnen doen in de maatschappij. Het opzetten van een Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning is één van de taken die de gemeente uit gaat voeren voor deze nieuwe wet.

Algemene informatie

De Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning adviseert het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd over plannen en beleid voor de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Wet werk en bijstand. Het werk van de Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning beslaat een breed terrein. Er valt namelijk veel onder deze wetten, zoals bijvoorbeeld: vrijwilligerswerk, mantelzorg, voorzieningen voor mensen met beperkingen, huishoudelijke hulp, informatie over voorzieningen, speelvoorzieningen, buurthuizen, hulp bij de opvoeding, maatschappelijk werk en minimabeleid.

Leden

Voor de Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning zoekt de gemeente maximaal 12 leden. Het gaat om betrokken mensen die willen meedenken. Mensen die zien wat er in de praktijk gebeurt en dit weten te vertalen naar (beleids)voorstellen. Elk van de leden vertegenwoordigt een doelgroep die gebruik maakt van de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Wet werk en bijstand. Het gaat dan om mensen met een lichamelijke beperking, mensen met een verstandelijke beperking (of ouders daarvan), mensen met een psychische beperking, mensen met een inkomen op minimumniveau, ouderen, mantelzorgers, vrijwilligers en vertegenwoordigers van kerken. Ook jongeren worden uitgenodigd te reageren.

Vereisten leden Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning op een rij
* U heeft (ervarings)deskundigheid in één of meerdere Wmo-onderwerpen

* U heeft affiniteit met één of meerdere Wmo-doelgroepen
* U bent woonachtig in de gemeente Westvoorne
* U heeft kennis van de lokale situatie

* U kunt samenhang zien en aanbrengen

* U staat open voor de mening van anderen in de Adviesraad en daarbuiten

* U bent gericht op samenwerking

Vergoeding

Het college benoemt de leden voor een periode van vier jaar. De leden ontvangen per vergadering een vergoeding. De vergoeding geldt voor maximaal tien vergaderingen per jaar.

Geïnteresseerd?

U kunt schriftelijk of per e-mail solliciteren. Bij voorkeur ontvangen wij dan van u een kort curriculum vitae. Tot en met 19 oktober 2007 kunt u zich richten tot: College van Burgemeester en Wethouders van Westvoorne, t.a.v. mevrouw K. Spionjak, afdeling Maatschappelijke Zaken, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Of per e-mail: gemeente@westvoorne.nl.

Informatie

Nadere informatie over de vacature is te verkrijgen bij mevrouw drs. K. Spionjak, beleidsmedewerker welzijn en onderwijs van de gemeente Westvoorne, te bereiken op telefoonnummer 0181-408120 of via e-mail: kspionjak@westvoorne.nl.