Nieuw gelanceerde veilige Makita invalzaag voorkomt kantelen


SON, 20070925 -- Makita lanceert de veilige inval cirkelzaag SP6000K1X. Deze zaag met een vermogen van 1.300 Watt is voorzien van een nieuwe anti-kantelfunctie. Daardoor kan de machine tijdens de zaagwerkzaamheden onder een hoek van 45º of meer niet van de geleiderail vallen. Zagen is zo onder alle hoeken veilig. Makita levert de inval cirkelzaag standaard met universele geleiderail van 1,40 meter, een geleiderail opbergtas en koffer. Optioneel is ook een liniaal van 3 meter leverbaar.

De motor van deze krachtige invalzaag is beveiligd door een mechanische motorrem. Daarnaast is de machine uitgerust met een anti-splinter oplossing. Hiervoor is de machine voorzien van een zogenaamde voorzaagfunctie. Door gebruik te maken van een diepte-aanslag is het mogelijk spaanvrij te zagen. De zaagsnede wordt beperkt tot 2 mm waarna vervolgens het werkstuk daadwerkelijk ingezaagd kan worden. Het resultaat is een 100% spaanvrije zaagsnede. Door deze diepte-aanslagknop vervolgens weer uit te trekken, heft de gebruiker de anti-splinterfunctie op en is het mogelijk de volledige diepte te zagen.

Krachtig
De krachtige invalzaag heeft voldoende vermogen voor uiteenlopende werkzaamheden. Voor zowel timmerlieden, klusbedrijven als interieurbouwers is het een goede aanvulling op de gereedschapskist. Makita verkoopt de complete machine voor een adviesprijs van ¤ 369,--. De optionele liniaal van 3 meter heeft een adviesprijs van
¤ 155,-- (artikelnummer 194367-7).

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt, produceert en verkoopt gereedschap voor professionals en consumenten. De Japanse cultuur is sterk verankerd in de bedrijfsfilosofie van het bedrijf. Makita besteedt veel aandacht aan innovaties en streeft continu naar beter. Dit resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Dat vertaalt zich in een lange levensduur, maar ook in de afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid. De gebruiker, dus ook zijn gezondheid, staat daarbij altijd centraal. Het assortiment van Makita bestaat wereldwijd uit meer dan 1.500 verschillende machines. Daarvan worden er in Nederland circa 400 aangeboden via de vakhandel.

Fotobijschrift: Makita invalzaag SP6000K1X





Makita