Ingezonden persbericht


Chris van der Drift ijzersterk in Groot-Brittannië

Brands Hatch, 23 september 2007 - Opnieuw mocht Chris van der Drift op het podium plaatsnemen. De 21-jarige Rotterdammer heeft tijdens het voorlaatste evenement van de International Formula Master op het circuit van Brands Hatch twee ijzersterke prestaties geboekt. In de eerste race toonde Van der Drift wederom aan dat hij over de juiste 'racing skills' beschikte en boekte maar liefst negen plaatsen winst. Op een haar na miste hij het podium, maar de Nederlander nam in de tweede race sportieve revanche en mocht naderhand wel de champagnefles ontkurken.

Ondanks dat Chris van der Drift nog nooit eerder op het Britse circuit had gereden, streed hij wel direct vanaf de eerste trainingen om de snelste tijd. In de kwalificatie was het geluk helaas niet aanwezig. De tweede nieuwe set banden kon niet gebruikt worden door rode en gele vlaggen, waardoor zijn poging om de pole position te veroveren in rook opging. Een dertiende plaats bleek het maximaal haalbare en een zware taak restte hem op zaterdag.

Echter net als bij eerdere races waarbij het geluk niet aan Chris' zijde stond en zodoende in het middenveld moest starten, wurmde hij zich opnieuw rap door het veld. Al snel veroverde Van der Drift een positie in de punten. Maar hij was nog lang niet uitgeracet. De snelle Rotterdammer stootte na een moedige inhaalactie op de Italiaan Frankie Provenzano door naar de vierde plaats. De laatste ronden drong Van der Drift aan voor de podiumpositie, maar miste deze op een haar na.

De tweede race werd gestart vanaf de vijfde plaats. Zijn reputatie als goede starter maakte hij opnieuw waar door direct een plek te winnen. Een ronde later bezat de JD Motorsport-coureur de derde positie en streed de rest van de wedstrijd met nog vier piloten om de overwinning. Na een korte neutralisatie van de wedstrijd viel Van der Drift direct aan. Hij zat in de spectaculaire Paddock Hill Bend aan de buitenkant bij Johnny Cecotto junior voor de tweede plaats in de wedstrijd. Helaas kon hij deze positie net niet overnemen. Met 'close racing' en sensatie op het hoogtepunt, stond Van der Drift zijn mannetje en reed zijn bolide glansrijk naar het podium.

Chris van der Drift: "Het was een mooi raceweekend met opnieuw een podiumplaats. In de eerste wedstrijd reed ik snel naar voren en in race twee was het hard knokken. Ik was sneller dan de coureurs voor me. Maar omdat we zo dicht bij elkaar zaten, moest ik voortdurend in mijn spiegels kijken en tegelijkertijd aanvallen. Na de safety-car situatie zat ik in de eerste bocht aan de buitenkant bij Johnny Cecotto junior, maar het lukte me net niet om de tweede positie over te nemen. Er zijn nog twee races te rijden en we zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik wil in ieder geval de tweede positie veiligstellen."

In het weekend van 7 oktober komt Chris van der Drift in actie voor de laatste twee races van de International Formula Master, die wordt verreden op het circuit van Monza in Italië.

Uitslag race één, International Formula Master te Brands Hatch (Groot-Brittannië):
01 Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition, 21 ronden in 31:35.874
02 Salvatore Gatto (ITA), Promotorsport, +11.551
03 Norbert Siedler (AUT), ADM Motorsport, +12.734
04 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, +13.013

Uitslag race twee, International Formula Master te Brands Hatch (Groot-Brittannië):
01 Arturo Llobell (ESP), Cram Competition, 28 ronden in 40:35.265
02 Johnny Checotto jr (VEN), Ombra Racing, +2.448
03 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, +2.990

Tussenstand International Formula Master na veertien races:
01 Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition, 82 punten
02 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, 52 punten
03 Salvatore Gatto (ITA), Alan Racing, 46 punten

Chris wordt dit jaar ondersteund door: Racing Pool, Valvoline, National Meats Ltd, BMW Ekris en Momo.

--