Politie Flevoland

Politie arresteert verdachten van steekincidenten Almere CS en Busplein

Almere, 25-09-2007 o Zondag 23 september werd een 33-jarige Fransman gearresteerd door rechercheurs van de Districtsrecherche Almere. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekincident dat op 21 augustus 2007 plaats vond bij het Almeerder CS op het Stationsplein. De verdachte, die woonachtig is in Almere, wordt gezien als hoofdverdachte van deze steekpartij en wordt woensdag voor de rechter-commissaris geleid.

Na een woordenwisseling ontstond ruzie waarbij een 31-jarige Almeerder gestoken werd. Het slachtoffer raakte gewond en werd voor medische behandeling opgenomen in een ziekenhuis.Het onderzoeksteam sluit niet uit dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kennen uit het criminele milieu. Nader rechercheonderzoek moet uitwijzen wat de toedracht is geweest van de woordenwisseling en het steekincident.

Ook in de zaak van het steekincident aan het Busplein diezelfde avond is door de Districtsrecherche Almere een verdachte aangehouden. De man, een 23-jarige inwoner van Almere, kon 10 september al in de kraag worden gevat nadat duidelijke videobeelden van een beveiligingscamera in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht waren getoond. De binnengekomen informatie leidde tot de identiteit van de verdachte.

Ook hij is inmiddels aan de officier van justitie voorgeleid.

Hieronder het persbericht van 21 augustus 2007:

210807 Steekincidenten bij Centraal Station

De politie is een onderzoek gestart naar twee steekincidenten op het Busplein en het Stationsplein.

Op het Busplein is maandagavond een 40-jarige man uit Amsterdam gestoken na een woordenwisseling. Het slachtoffer is met een buikwond naar het Flevoziekenhuis gebracht.

Een 31-jarige Almeerder is maandagnacht op het Stationsplein gestoken na een woordenwisseling. Hij is met een ggd-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht.

De politie onderzoekt of er een verband zit tussen beide incidenten en wil de nog onbekende daders, waarvan wel signalementen bekend zijn, zo snel mogelijk aanhouden. Beide slachtoffers zijn bekenden van de politie. Getuigen wordt gevraagd zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. Een anonieme melding kan via M op 0800-7000.