Politie Gelderland-Zuid

Drie aanhoudingen na gedwongen seks

Zaltbommel, 25-09-2007 o Zaterdagnacht is een derde verdachte aangehouden in een onderzoek naar loverboypraktijken in Zaltbommel.

Begin april dit jaar kwam de eerste melding binnen bij de politie. Het slachtoffer is een 17-jarig meisje uit Zaltbommel dat gedwongen seks met meerdere jonge mannen had. De politie heeft naar aanleiding van deze melding een onderzoek ingesteld. Uiteindelijke zijn meerdere jonge mannen aangehouden.

De eerste aanhouding was eind augustus, dit betrof de hoofdverdachte in deze loverboypraktijken, een 19-jarige man uit Zaltbommel. Deze hoofdverdachte is meerdere malen verhoord en zit nog in gevangenhouding in afwachting van zijn proces. Tijdens het onderzoek kwamen meerdere meldingen over deze verdachte binnen waardoor de politie kon constateren dat het om een loverboy ging.

De tweede verdachte, een eveneens 19-jarige man uit Zaltbommel, werd eind augustus aangehouden in zijn woning. Deze verdachte is na verhoor door de officier van justitie weer naar huis gestuurd. Ondanks het feit dat hij naar huis is gestuurd, blijft hij verdachte in deze zaak en zal hij zich mogelijk binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

De derde verdachte is tevens een 19-jarige man uit Zaltbommel en werd afgelopen zaterdagnacht aangehouden. Hij zal vandaag nog verhoord worden. Met deze derde aanhouding kan het onderzoek sluitend gemaakt worden.

Naast het strafrechtelijke onderzoek dat tegen deze drie verdachten zal worden voortgezet, wordt er ook een financieel onderzoek gestart tegen de hoofdverdachte. (13)