Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 25 september 2007

Fransman aangehouden in bezit van softdrugs

ROOSENDAAL: De politie zag op maandag om 17.00 uur een automobilist een aantal verkeersovertredingen plegen op de Van Beethovenlaan. Hij werd op de Rijksweg A58 staande gehouden en aangesproken op zijn rijgedrag. Bij het aanspreken van de 22-jarige automobilist uit Frankrijk rook de politie een henneplucht. Men trof meerdere gripzakjes hasj en weed aan in de auto. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte is na verhoor en betaling van een bekeuring van 200,- in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt aangifte van verkrachting

ZEVENBERGEN: De politie kreeg op donderdagmorgen even voor 09.00 uur melding van een verkrachting. Een 19-jarige vrouw uit Zevenbergen liep tussen 23.30 uur en 00.30 uur met een 18-jarige bekende naar huis na een avondje stappen, toen ze plotseling werden aangevallen door een onbekende man. De man sloeg de 18-jarige man uit Zevenbergen, een vriend van de Zevenbergse, neer en verkrachtte de vrouw vervolgens. Dit gebeurde, aldus het slachtoffer, in een brandgang aan de Van Der Markstraat.
De politie stelde vandaag direct een buurtonderzoek in. Van het slachtoffer en de 18-jarige man is aangifte opgenomen.

Over verkrachting

Verkrachting is het seksueel binnendringen van het lichaam van het slachtoffer, wat gepaard gaat met bedreiging, intimidatie of geweld. Binnendringen kan zowel vaginaal, oraal als anaal. Hierbij wordt niet alleen gedacht aan binnendringen door het mannelijk geslachtsorgaan, maar ook door vingers, voorwerpen en tong. Het grote verschil met aanranding is dat bij een aanranding geen sprake is van het specifiek binnendringen van het lichaam en bij verkrachting wel.

Snelheidscontrole

STEENBERGEN: Op maandag hield de politie een snelheidscontrole aan de Dinteloordseweg. Tussen 17.10 uur en 21.35 uur zijn er 3422 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 55 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Auteur: Inge Rijgersberg