Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 25 september

Nancy Hanterink: 053-4555588

Man betrapt op diefstal uit auto

Almelo

De politie hield op maandag 24 september een 36-jarige man uit Almelo aan. Hij werd door een getuige betrapt op diefstal uit een auto aan de Woonboulevard in Almelo.

Op maandag 24 september kreeg de politie omstreeks 18.00 uur een melding dat er geprobeerd was in te breken in een auto aan de Woonboulevard in Almelo. Personeel van een winkel aan de Woonboulevard zag hoe een man probeerde in te breken in een geparkeerde auto en hielden hem aan.Hij werd overgedragen aan de ter plaatse gekomen agenten. Bij de auto, waarin was geprobeerd in te breken, trof de politie inbrekerswerktuig aan. De verdachte, een 36-jarige Almelose veelpleger, werd meegenomen naar het bureau waar hij werd opgesloten. De 36-jarige werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-124982)

Fietser gewond bij aanrijding

Enschede

Een 83-jarige fietser uit Enschede raakte op maandag 24 september gewond bij een aanrijding met een automobilist op de M. H. Tromplaan in Enschede.

Op maandag 24 september omstreeks 16.30 uur reed een 19-jarige automobilist uit Enschede over de Piet Heinstraat in Enschede. Op de kruising met de M.H. Tromplaan verleende hij geen voorrang aan een van links komende 83-jarige fietser uit Enschede. Deze fietser wilde de kruising wilde oversteken in de richting van de Brammelerstraat. Er ontstond een aanrijding waarbij de 83-jarige fietser gewond raakte en met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht werd. Tegen de 19-jarige automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-124953)

Automobilist moet uitwijken en rijdt tegen boom

Enschede

Een 30-jarige automobilist uit Enschede raakte op maandag 24 september gewond bij een aanrijding op de Aamsveenweg in Enschede.

Op maandag 24 september omstreeks 22.00 uur reed een 18-jarige automobilist uit Enschede op het Lappenpad in Enschede. Bij de kruising met de Aamsveenweg wilde hij linksaf slaan. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een van rechts komende en op de voorrangsweg, de Aamsveenweg, rijdende 30-jarige Enschedese automobilist. De 30-jarige automobilist kon de naderende 18-jarige automobilist net ontwijken maar raakte van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De 30-jarige moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. (07-125068)

Fietsster van achter aangereden door automobilist

Almelo

Een 60-jarige fietsster uit Almelo raakte op maandag 24 september gewond toen zij op de Ootmarsumsestraat in Almelo van achter werd aangereden door een 38-jarige automobiliste uit Almelo.

Op maandag 24 september reed een 38-jarige automobiliste uit Almelo omstreeks 16.30 uur over de Ootmarsumsestraat in Almelo in de richting van de Vriezenveenseweg. Voor haar reed over het fietspad een 60-jarige fietsster uit Almelo. Omdat de 38-jarige schrok van een tegemoetkomende auto die op haar weghelft reed, stuurde de 38-jarige naar rechts over het fietspad. Zij reed vervolgens de 60-jarige fietsster van achteren aan. De fietsster kwam hierdoor op de motorkap van de 38-jarige terecht. De 60-jarige raakte gewond en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo gebracht worden. Tegen de 38-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-124943)

Politie houdt verdachte met behulp van speurhond aan

Enschede

De politie heeft op dinsdag 25 september een 18-jarige Enschedeër aangehouden. Hij vluchtte samen met een onbekend gebleven man op de Elferinkweg in Enschede toen zij een politieauto zagen. Hij wordt verdacht van diefstal.

Op dinsdag 25 september zag een politieagent omstreeks 03.30 uur op de Elferinkweg in Enschede twee mannen lopen.Toen de mannen de politieauto zagen renden ze weg. De agent zette de achtervolging maar kon slechts een van de mannen volgen omdat beiden zich splitsten. In de omgeving van de wethouder Nijhuisstraat was een van de mannen ineens verdwenen. Met behulp van een speurhond van de politie werd de omgeving afgezocht. In de bosjes bij een woning aan de Elferinksweg vond de speurhond de gevluchte man, een 18-jarige Enschedeër, die zich daar verscholen had. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De andere man ontkwam. Voor de vlucht lieten de mannen een fiets,een ijzeren kabel, een tas en een zaag achter op een grasveldje aan de Elferinksweg. De politie heeft deze spullen voor onderzoek in beslag genomen. (07-125087)

Snorfietser rijdt onder invloed

Almelo

Een 55-jarige snorfietser uit Almelo is op maandag 24 september aangehouden op de Oranjestraat in Almelo. Hij reed daar vermoedelijk onder invloed van drank en zonder achterlicht.

Op maandag 24 september zagen politiemensen omstreeks 21.30 uur een snorfietser rijden op de Oranjestraat in Almelo. Omdat zijn achterlicht het niet deed werd hij ter controle gestopt. Agenten roken dat de man, een 55-jarige Almeloër onder invloed was van alcohol, hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Omdat hij niet in staat was een ademanalyse te doen werd er door een GGD arts bloed bij de man afgenomen om na te gaan of de man onder invloed reed. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-125025)

Politie houdt man direct na gewapende overval aan

Enschede

Na een melding dat er op maandag 24 september in een tankstation aan de Broekheurne Ring in Enschede een gewapende overval plaatsvond hield de politie kort daarop een 40-jarige Enschedeër aan.

Op maandag 24 september kreeg de politie omstreeks 20.30 uur een melding dat er een gewapende overval gaande was in een tankstation aan de Broekheurne Ring in Enschede. Een man bedreigde in het tankstation een 55-jarige caissière met een mes en dwong haar geld af te geven. De politie trof onderweg naar het tankstation een fietser aan die voldeed aan het opgegeven signalement van de dader. De politie hield de man, een 40-jarige Enschedeër aan. In zijn binnenzak werd tijdens de fouillering een mes aangetroffen. De Enschedeër is voor verhoor overgebracht naar het bureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-125013)

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Vroomshoop

Een 19-jarige fietser uit Den Ham raakte op zaterdag 22 september gewond bij een aanrijding op de 4e Blokweg in Vroomshoop. Omdat de automobilist(e) doorreed is de politie op zoek naar getuigen van dit ongeval.

Op zaterdag 22 september kreeg de politie omstreeks 00.30 uur een melding dat er een aanrijding met letsel had plaatsgevonden op de 4e Blokweg in Vroomshoop tussen een 19-jarige fietser uit Den Ham en een onbekend gebleven auto. De 19-jarige fietste samen met zijn 19-jarige vriendin uit Vroomshoop over de 4e Blokweg komende uit de richting van Vroomshoop. Uit tegenovergestelde richting kwam hen een auto tegemoet die recht op ze af reed. Om een aanrijding te voorkomen werd de 19-jarige fietsster gedwongen uit te wijken en fietste de sloot in. Zij kwam hierbij ten val maar bleef ongedeerd. Haar 19-jarige vriend kon de automobilist niet ontwijken en werd aangereden. De automobilist reed na de aanrijding door. De 19-jarige jongen werd ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel. De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over de dader of de donkerkleurige jeep. De auto heeft ronde lampen en een zogenaamde bullbar voorop. Mensen kunnen contact opnemen met de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (07-123798)

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Vroomshoop

Op de Hammerweg in Vroomshoop heeft op vrijdag 21 september een aanrijding plaatsgevonden. Een 59-jarige bestuurder van een scootmobiel raakte hierbij gewond. De automobilist die de 59-jarige over het hoofd zag reed na de aanrijding door. De politie zoekt getuigen.

Op vrijdag 21 september reed een 59-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Vroomshoop omstreeks 11.00 uur over de rotonde van de Hammerweg in Vroomshoop komende uit de richting van Westerhaar. Een onbekend gebleven automobilist die vanaf de Hammerweg de rotonde op wilde rijden zag de 59-jarige over het hoofd en reed hem aan. Na de aanrijding reed hij door in de richting van de President Kennedystraat. De 59-jarige raakte gewond en heeft zich als gevolg van de aanrijding onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie zoekt getuigen die het ongeval gezien hebben en meer informatie hebben over de doorgereden automobilist. Hij of zij reed in een kleine donkerblauwe auto. Gezien is dat er na de aanrijding een bus van een schoonmaakbedrijf de doorrijder tegemoet reed. Mogelijk dat de bestuurder van deze bus informatie heeft over de betreffende automobilist(e). Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Afdeling Vroomshoop van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-123452)


---- --