Ingezonden persbericht


Juniper Networks verbetert Carrier Ethernet-platforms

Vernieuwde MX-serie verhoogt schaalbaarheid, prestaties en operationele efficiëntie

Schiphol-Rijk, 25 september 2007 - Juniper Networks breidt zijn Carrier Ethernet-aanbod uit met nieuwe platforms, hardware en software. Deze aanpassingen verhogen de efficiëntie en kosteneffectiviteit van Ethernet-netwerken en -diensten. Juniper introduceert twee nieuwe Ethernet Service Routers in de MX-serie: de MX240 en de MX480. De uitgebreidere MX-serie biedt uitstekende prestaties en schaalbaarheid in een compact formaat. Juniper introduceert tevens enkele Dense Port Concentrator-kaarten (DPC). Deze kaarten optimaliseren de flexibiliteit van routers in de MX-serie. Met deze oplossingen profiteren serviceproviders van nieuwe inkomstenbronnen terwijl ze de kosten en complexiteit verminderen.

De MX-serie gebruikt JUNOS-software als besturingssysteem. Deze programmatuur biedt schaalbare VPLS-innovaties en nieuwe Layer 2-activiteiten. Naast de volledige Layer 2-switching betekent dit ook Operational, Administration and Management-functionaliteit (OAM). De hardwareplatforms met JUNOS verbeteren de prestaties en schaalbaarheid van Carrier Ethernet. Daarnaast vereenvoudigt deze combinatie de installatie, de bevoorrading en het beheer van nieuwe diensten.

De MX240 beschikt over een switching- en routeringcapaciteit van 240Gbps voor vijf Rack Units (RU) in een compact formaat. De MX480 heeft een capaciteit van 480Gbps met acht RU's. Daarbij kunnen de oplossingen respectievelijk 120 Gigabit en 240 Gigabit Ethernet-interfaces tegelijkertijd ondersteunen. Dit is meer dan twee keer zoveel interfaces per chassis dan vergelijkbare Carrier Ethernet-platforms bieden. Gebruikers profiteren hierdoor van een efficiënter energiegebruik en besparen tot 60 procent op stroom-, ruimte- en koelingskosten. Bovendien ondersteunen de platforms maximaal één miljoen MAC-adressen. Dat is vijftien keer meer dan de beste huidige producten. Leveranciers maken hiermee de weg vrij voor gigantische Ethernet-uitbreidingen.

Met de nieuwe platforms en de MX960 versterkt Juniper zijn vooraanstaande positie in de Ethernet-markt. Daarnaast profiteren serviceproviders met deze oplossingen van meer keuzevrijheid en flexibiliteit. Juniper biedt met de MX-platforms van alle producenten het breedste scala van Carrier Ethernet-platforms. Klanten als telefonische serviceproviders, Multiple System Operators (MSO's), draadloze operators en grote datacenters profiteren hierdoor van Ethernet-platforms op maat. Hiermee kunnen ze voldoen aan uiteenlopende klanteisen. Bovendien functioneren de MX-producten volledig volgens de bedrijfsregels doordat ze naadloos integreren met Session and Resource Control-oplossingen.

Juniper introduceert eveneens enkele DPC-kaarten. Deze producten maximaliseren de prestaties en flexibiliteit van MX-oplossingen in IT-omgevingen met verschillende netwerken. Daarnaast bieden DPC-kaarten Ethernet-interfaces met een hoge dichtheid en verschillende servicefuncties. Deze kaarten zijn uitgerust met:

* Switching and Routing (DPC-R): een oplossing voor middellange afstanden, die functioneert als een Layer 3-router of een Layer 2-switch. Deze functionaliteit zorgt voor optimale flexibiliteit en minder kosten; * Layer 2 Switching (DPC-X): deze oplossing is bij uitstek geschikt voor Ethernet Transport voor stedelijke netwerken; functioneert op Layer 2 of 2,5; * Enhanced Queuing (DPC-Q): een eersteklas kaart die de queuing per VLAN-signaal kan reguleren. Hierdoor kunnen leveranciers Ethernet-diensten aanbieden met gegarandeerde bandbreedtes en QoS-eigenschappen. Dit verhoogt de omzet uit dienstverlening, wat perfect is voor de migratie van Frame Relay's en ATM VPN's.

Alle hierboven genoemde DPC's zijn verkrijgbaar met 4x10 en 40x Gigabit Ethernet-interfaces. Daarbij zijn de kaarten onderling uitwisselbaar met de verschillende MX-producten. Dit vermindert de beheercomplexiteit, bespaart kosten en biedt uitstekende investeringsbescherming.

JUNOS-software is speciaal ontwikkeld om de operationele complexiteit van grote MPLS- en Ethernet-netwerken met verschillende IP-diensten en automatische functies te verminderen. De software heeft namelijk een 'single release train' ontwikkeld uit één broncode. Momenteel breidt Juniper het JUNOS-besturingssysteem uit met een serie schaalbare VPLS-innovaties en Ethernet Operational, Administration and Management-functies (OAM). Deze omvatten tools om Carrier Ethernet-netwerken te configureren als plug-and-play-netwerken. Daarbij gebruikt de software op standaarden gebaseerde functies als IEEE 801.1ah en 802.1ag. Hierdoor kunnen gebruikers het foutenbeheer en het uitgebreide pakket VPLS-functies vereenvoudigen. Hiertoe behoren de ondersteuning van BGP- en LDP-gebaseerde VPLS, multicasting-opties om de bandbreedte optimaal te benutten, en 'multi-homing' voor uitstekende veerkracht en betrouwbaarheid van het netwerk tot aan de Ethernet-netwerkrand. Met JUNOS-software en MX-platforms kunnen serviceproviders snel en kostenefficiënt een breed scala van geavanceerde en schaalbare Ethernet-diensten leveren, terwijl ze het netwerkgebruik vereenvoudigen.

"Vorig jaar introduceerde Juniper de MX960. Hierdoor stegen de prestaties, schaalbaarheid en betrouwbaarheid van onze Ethernet-producten naar een ongekend niveau. Op deze manier heeft Juniper de lat voor Carrier Ethernet veel hoger gelegd", zegt Kim Perdikou, Executive Vice-President en General Manager Infrastructure Products Group van Juniper Networks. "Door de uitbreiding van de MX-serie bieden we het grootste portfolio van Carrier Ethernet-producten. Al deze oplossingen blinken uit in schaalbaarheid en prestaties. Daarnaast bieden we klanten een uitgebreider keuze. Dit zorgt ervoor dat leveranciers nieuwe inkomstenbronnen kunnen aanboren terwijl ze aanzienlijk besparen op investerings- en beheerkosten."

Naast de MX-platforms, DPC-kaarten en JUNOS Carrier Ethernet-functies introduceert Juniper ook drie nieuwe processorkaarten voor het M-serie-chassis, de M320. Deze FPC-E3-kaarten gebruiken de nieuwe I-chip ASIC van Juniper. Deze chip verbetert de systeemprestaties en schaalbaarheid, en biedt extra QoS-mogelijkheden.

De MX480 ESR, DPCE-X Layer 2-switchingkaarten en de FPC-3-kaarten zijn per direct verkrijgbaar. De DPCE-Q-kaarten zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2007. De MX240 komt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2008 op de markt.

###
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in krachtige netwerktechnologie. Juniper biedt een netwerkinfrastructuur die zorgt voor een omgeving die acuut reageren combineert met betrouwbaarheid. Dit maakt de versnelde inzet van services en applicaties mogelijk via één enkel netwerk. Zodat bedrijven optimaal presteren.