Provincie Groningen

Menkemaborg wint Museumprijs 2007 25 september 2007

Goed nieuws voor de Menkemaborg te Uithuizen, want de Menkemaborg heeft de BankGiro Loterij Museumprijs van EUR 100.000,- gewonnen!

Een deskundige jury nomineerde vier kastelen binnen een vastgestelde categorie, dit jaar is dat `kasteelmusea' en schreef over de Menkemaborg: "De inrichting is professioneel en met uiterste zorg uitgevoerd, de keuze van de objecten is verantwoord en deskundig en mede dankzij de vele vrijwilligers wordt het museum perfect onderhouden."

Behalve het oordeel van de vakjury werd de stem van het publiek meegewogen en een maand lang kon men stemmen via www.museumprijs.nl. Met een ruime voorsprong van 7.318 stemmen, 43,7 % van het totaal, heeft de Menkemaborg gewonnen!

Met deze prijs wordt het mogelijk om de oude doolhof van haagbeuk te herstellen en daarnaast zijn er vele andere plannen voor het onderhoud van gebouwen en terreinen en de publieksinformatie.

Op 2 november zal de officiële uitreiking van BankGiro Loterij Museumprijs plaatsvinden in Amsterdam. Om dat te vieren en als dank aan alle stemmers worden er op 3 en 4 november in en rond de Menkemaborg te Uithuizen allerlei activiteiten georganiseerd.

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij.

Kijk voor meer informatie over de Menkemaborg op de website www.menkemaborg.nl.

25 september 2007