Gemeente Voorschoten

Informatieavond RijnlandRoute druk bezocht
Uitgebracht op: dinsdag 25 september 2007

Informatieavond RijnlandRoute druk bezocht

Ruim 120 inwoners van Voorschoten en de Stevenshof kwamen maandagavond 24 september af op de informatieavond van de gemeente Voorschoten over de RijnlandRoute. Het programma bestond uit een terugblik, een vooruitblik naar wat gaat komen en een presentatie van de insteek van de gemeente Voorschoten. Daarna was er tijd voor vragen en opmerkingen. Komende maanden maakt de provincie Zuid-Holland naar verwachting een voorkeurstracé bekend. De aanwezigen zijn er niet gerust op dat dit gunstig voor hen uitpakt. Hieronder een samenvatting van de reacties.

Eerst moet er maar eens aangetoond worden of de RijnlandRoute wel een oplossing is voor de problemen die we ervaren, was een veel gehoorde stelling. Nut en noodzaak moeten worden aangetoond. Daar willen mensen ook over kunnen meepraten. Dat mag niet in de achterkamertjes besloten worden.

Als er dan toch een nieuwe weg moet komen, dan niet dwars door Voorschoten en niet pal tegen de Stevenshof aan, vinden veel van de aanwezigen. De redenen die zij geven lopen uiteen van meer luchtvervuiling en ongewenste sloop van woningen tot het verlies van het mooie uitzicht op de Papenwegse polder.

Het door Voorschoten ontwikkelde Korte Vliettracé kan op brede steun rekenen. Een weg onder het water of in de oever van de Korte Vliet, is een goede oplossing. De bezoekers van de avond geven daarbij wel mee dat er geen aantakking mag komen op de nu al te drukke Leidseweg-noord.

Tot slot wordt de gemeente op het hart gedrukt om strijdbaar te zijn en zich niet te laten inpalmen door andere overheden. Afgesproken is dat de gemeente haar inwoners op de hoogte stelt van eventuele nieuwe ontwikkelingen de komende maanden en hen daarbij zal betrekken.

Antwoorden op veel van de tijdens de bijeenkomst gestelde vragen vindt u op www.voorschoten.nl onder de button Korte Vliet tracé. Daar vindt u ook de sheets van de presentatie die tijdens de avond is gegeven.


- einde bericht -