Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent neemt Tamblin over

Engels bedrijf gespecialiseerd in interactieve tv-applicaties en interactief adverteren

Rijswijk, Hilversum, 25 september 2007 - Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) heeft het Engelse bedrijf Tamblin overgenomen. Tamblin is een softwarebedrijf dat applicaties en toolkits levert, waarmee Alcatel-Lucent zijn IPTV-oplossing uitbreidt. Met de oplossing van Tamblin kunnen IPTV-gebruikers eenvoudiger met de content van hun voorkeur omgaan. Over de overnamesom zijn geen mededelingen gedaan.

Nu IPTV steeds meer aan belang wint, zoeken serviceproviders naar manieren om hun aanbod onderscheidend te maken. Met de interactieve tv-applicaties van Alcatel-Lucent en de uitbreiding van Tamblin daarop kunnen serviceproviders hun klanten een interactieve tv-ervaring bieden. Zo halen ze meer waarde uit hun IP-infrastructuur.

Het volledige Engels persbericht vindt u hier.

###

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2006 een gecombineerde pro-formaomzet van 18,3 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.