Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten 2007

GS-besluiten 25 september 2007

25 Sep 2007

GS-besluiten


1. College bereidt nieuwe beleidskaders cultuur en musea 2009-2012 voor
Het college is gestart met voorbereidingen voor een cultuurnota voor de periode 2009-2012. Daarbij is ook aandacht voor beleidskaders voor de musea in Drenthe. In dit kader krijgen het Drents Museum, Museum de Buitenplaats, het herinneringskamp Westerbork en het Hunebeddeninformatiecentrum een eigen plek. In een brief aan de staten stellen GS verder voor bij het opstellen van de beleidskaders gemeenten, instellingen en inwoners een rol in het proces te geven. De huidige cultuurnota Mensen in het Middelpunt heeft een looptijd tot en met 2008. Het college kondigde eerder in de het collegeprogramma Kiezen voor de kracht van Drenthe al aan de culturele ambities te willen uitwerken in een nieuwe beleidskader voor cultuur.


2. Sociale agenda 2009-2012
GS hebben het projectvoorstel sociale agenda 2009-2012 vastgesteld. Hiermee stemmen zij in om de voorbereidingen voor een nieuwe sociale agenda in de vorm van een project voor de komende 15 maanden te organiseren.


3. Jaarverslag archiefinspectie 2006
Het college heeft kennisgenomen van het jaarverslag 2006 van de provinciale archiefinspecteurs in Drenthe, Fryslân, en Groningen. Het jaarverslag is naar provinciale staten gestuurd.


4. Nieuwe Wet ruimtelijke ordening
Gedeputeerde staten informeren op 24 oktober de Statencommissie Omgevingsbeleid over de inwerkingtreding van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening. Gevraagd wordt in te stemmen met het starten van een proces dat moet leiden tot een nieuw omgevingsbeleid voor Drenthe.

Eerder genomen besluiten

Statenvragen
Gedeputeerde staten hebben de statenvragen van de PvdA beantwoord over aangetroffen bestrijdingsmiddelen in grondwater in de provincie Fryslân.

Woningmarkt provincie Groningen en regio Groningen-Assen GS hebben kennis genomen van het rapport Woningmarkt provincie Groningen en regio Groningen-Assen. De provincies willen een discussie over het aantal nieuwbouwwoningen dat nodig is om na 2010 aan de woonbehoefte te kunnen voldoen. De behoefte aan woningen in de provincies Groningen en Drenthe neemt vermoedelijk minder snel toe dan verwacht. Dat blijkt uit het onderzoek dat in opdracht van beide provincies is uitgevoerd om het bouwbeleid van de komende jaren te kunnen bepalen.
Zie ook het gezamenlijk persbericht van de provincies Groningen en Drenthe van 24 september 2007.

Dwangsom voor zwembad Coevorden
Gedeputeerde staten van Drenthe leggen aan zwembad De Swaneburg in Coevorden lasten onder dwangsom op. Tijdens diverse controles bleek het zwembad niet aan de wettelijke voorschriften te voldoen. De provincie wil de naleving van de voorschriften op hygiëne en veiligheid in het zwembad afdwingen, zodat de bescherming voor de bezoekers gegarandeerd is.

Financiële verkenningen Drentse gemeenten
Het college van gedeputeerde staten heeft de financiële positie van de Drentse gemeenten voor 2007 in het verslag Financiële Verkenningen 2007 naast elkaar gezet. De gemiddelde lokale belastingdruk per inwoner ligt in de provincie Drenthe in 2007 op 255 euro. Hiervan gaat 84 euro naar de onroerende zaakbelastingen, 102 euro naar de afvalstoffenheffing en 69 euro naar de rioolrechten. In 2006 bedroeg de gemiddelde belastingdruk per Drentse inwoner nog 260 euro.

Benoeming leden Programmaraad RTV Drenthe
Voor de Programmaraad van RTV Drenthe hebben gedeputeerde staten twee nieuwe leden benoemd. Dat is gebeurd op voordracht van de omroep. Mevrouw G. Oosting-Kip uit Havelte en de heer J. Tijink uit De Wijk zijn voor vier jaar benoemd. Ze vertegenwoordigen de sector Kunst en Cultuur en de Vrienden van RTV Drenthe.

Mededeling;
Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.