Pijnacker-Nootdorp


datum 25 september 2007

Besluit provinciaal bestemmingsplan bedrijvenpark Heron Minister onthoudt goedkeuring aan provinciaal bestemmingsplan

De minister van VROM heeft op 21 september 2007 een oordeel gegeven over het provinciale bestemmingsplan Bedrijvenpark Heron. De minister concludeert dat het provinciale bestemmingsplan geen goedkeuring kan krijgen omdat de economische uitvoerbaarheid van het bestemmingplan onvoldoende is gewaarborgd. Er is sprake van een negatief exploitatiesaldo. De gemeente Den Haag heeft aangeboden het exploitatietekort voor haar rekening te nemen. Deze toezegging acht de minister onvoldoende.

Bijkomende omstandigheid is dat dit bestemmingsplan niet op Haags grondgebied ligt en derhalve de gemeente Pijnacker-Nootdorp een rol zal spelen bij de uitvoering van het plan. Deze rol en de gevolgen van deze rol voor de financiële huishouding van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn in de toelichting op het plan en de onderliggende stukken onvoldoende inzichtelijk gemaakt. Op het punt van de economische uitvoerbaarheid acht de minister de bedenkingen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp dan ook gegrond.

Tegen het besluit van de minister staat beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De gemeente zal zich beraden over nadere stappen.