Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305


Datum: 25 september 2007

(

Sassenheim Onderzoek naar mishandeling
De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 38 jarige Sassenheimer. De man stak zondag 23 september tussen 00.15 en 00.35 uur de kleine brug over in de richting van de Zuiderstraat. Op de brug vroeg een persoon uit een groep van tussen de tien en vijftien jongeren om een aansteker. Toen hij geen aansteker gaf kreeg hij een klap. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij de man van meerdere jongeren klappen en trappen kreeg. De man wist uiteindelijk weg te komen. In het ziekenhuis werden onder andere gekneusde ribben geconstateerd. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zicht te melden via 0900 - 8844.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Man wil inbeslagname bromfiets beletten
De politie heeft dinsdagmiddag 25 september een 25 jarige Nieuwerkerker aangehouden toen hij probeerde te beletten dat agenten zijn bromfiets in beslagnamen. De jongere broer van de verdachte reed op de bromfiets en werd op de Kerklaan staande gehouden. Van de jongen was bekend dat hij niet in het bezit is van een bromfietscertificaat. Tevens reed hij zonder helm. Vanwege eerdere waarschuwingen werd de bromfiets in beslaggenomen. De jongen belde zijn broer waarna deze ter plaatse kwam. De broer probeerde te voorkomen dat zijn voertuig werd meegenomen. Hij werkte niet mee, was verbaal agressief en dreigde met klappen. Terwijl de verdachte werd geboeid en werd overgebracht naar het politiebureau, beledigde hij de agenten en uitte bedreigingen.

Vlist Bromfietser en fietsers ten val
Een 17 jarige bromfietser uit Schoonhoven en twee fietsers van 12 jaar uit Haastrecht zijn dinsdagmorgen 25 september met hun rijwielen ten val gekomen. De bromfietser en de fietsers reden elkaar op de Fransekade tegemoet toen één van de fietsers tegen de Schoonhovenaar botste. De drie kwamen hierdoor ten val. De Schoonhovenaar liep een polsbreuk op en werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Een van de fietsers klaagde over een pijnlijk been. De rijwielen raakten beschadigd.

Gouda Politie zoekt getuigen
De politie zoekt getuigen van een mishandeling en een vernieling aan de Zuidhoef. Zondag 23 september rond 20.35 uur kregen daar twee 35 jarige Gouwenaars meerdere klappen van een groep jongens. Dit gebeurde nadat er in eerste instantie een gesprek tussen de twee en twee nog onbekende jongens plaatsvond. Dit gesprek ging over de opmerking van de Gouwenaars die ze vanaf hun balkon maakten naar in hun ogen mogelijk dealende jongens. Eenmaal in gesprek verschenen er plotseling meerdere jongens en werden de Gouwenaars belaagd en geslagen. Ook werd er nog een ruit van de voordeur van één van de Gouwenaars ingegooid. De politie heeft nog geen daders kunnen achterhalen en vraagt getuigen van deze mishandeling en vernieling zich te melden bij de politie van Gouda via 0900-8844.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --