Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( dinsdag 25 september 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht; met vereende krachten achter hangbuikzwijntjes aan

Dinsdagmorgen kregen enkele Maastrichtse agenten een niet alledaagse melding; Op het sportcomplex aan de Stadionbaan in Maastricht waren namelijk enkele hangbuikzwijntjes gesignaleerd.

Bij aankomst van de agenten kozen twee van de hangbuikjes het 'hazenpad'. Ondanks dat er iemand van de gemeente en de dierenambulance ter assistentie waren gearriveerd, lieten de beestjes zich niet verschalken.

Een sportleraar bood samen met een klas van het St. Maartencollege uitkomst. Zij waren toevallig in de buurt voor gymles en werden bereid gevonden hun sportieve inspanningen in te zetten voor de vangst van de varkentjes.

Na een poosje slaagden enkele leerlingen deels in deze opzet, want een van de beestjes kon na een achtervolging door het struikgewas worden gevangen. Het zwijntje werd vervolgens toevertrouwd aan medewerkers van de dierenambulance Overigens liet het andere hangbuikzwijntje zich niet meer zien.

Ongeveer drie weken geleden had iemand van de gemeente ook al een hangbuikzwijntje gevangen. Waar de beestjes vandaan komen is onbekend.


---- --