Arcadis NV

Apeldoorn, 25 september 2007

ARCADIS opent centraal informatieloket over woonomgeving

ARCADIS start onder de naam Landinkaart een speciaal internetloket gericht op het makkelijk vinden van informatie over vastgoed. Jaarlijks wisselen meer dan 200.000 woningen van eigenaar. Gebruikers en (toekomstige) eigenaren van onroerend goed willen graag informatie over hun woonomgeving, zoals over de wijk, welstand, bereikbaarheid, voorzieningen, woonbeperkingen en milieurisico's. Nu moeten ze verschillende, lastig te vinden bronnen raadplegen, zoals Kadaster, de gemeente en provincie. Vanuit één centraal loket (www.arcadislandinkaart.nl) is deze informatie per 1 oktober makkelijk te vinden via internet.

ARCADIS maakt via deze informatiedienst haar grote kennis en ervaring op het gebied van vastgoed, ruimtelijke inrichting en milieu in eerste instantie toegankelijk voor zakelijke gebruikers. Consumenten komen later aan bod via een speciale internetoplossing. Volgens directeur Ruimtelijke Informatie Hendrik-Jan Bakhuizen speelt ARCADIS met de komst van Landinkaart in op het Europese en Nederlandse overheidsbeleid dat er op is gericht om informatie beter toegankelijk te maken. ,,Informatie is wel beschikbaar, maar die moet je wel weten te vinden en begrijpen. Dat kost vaak veel tijd. Via Landinkaart kun je in één oogopslag zien wat er speelt rond onroerend goed, voorzien van een uitgebreide toelichting."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Tim Preger, ARCADIS Nederland, tel. 033 477 1151, e-mail t.d.preger@arcadis.nl

Tim Preger
033 477 1151