Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 25 september 2007

Jongen (15) aangehouden op verdenking woninginbraak

BREDA: De politie hield op maandag een 15-jarige jongen uit Breda aan voor inbraak in een woning. Een getuige zag vrijdagavond 21 september twee jongens inbreken in een woning aan de Lieferingsestraat. De politie ging ter plaatse en kon met behulp van een politiehond een 16-jarige Bredanaar aan. De andere jongen kon ontkomen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Uit het huis is niets weggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld en maandag voorgeleid aan de Rechter-commissaris, waarna werd besloten tot verlengde in verzekeringstelling. De tweede verdachte werd maandag aangehouden en is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: De politie hield maandagmiddag een 25-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor winkeldiefstal. De man zou op donderdag 20 september elektronica hebben gestolen t.w.v. bijna 250,-. Dit gebeurde in een winkel aan het Kruisvoort. De gedupeerde had nog geen aangifte gedaan bij de politie, maar zag de verdachte op maandagmiddag in de winkel terug. Hij is door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Hierna is alsnog aangifte gedaan van de diefstal.

Politie houdt man onder invloed aan

BREDA: De politie hield op maandagavond een 32-jarige Bredanaar aan op het Schoolakkerplein. De man stond hier op straat bij een groepje hangjeugd en dronk bier. De politie verzocht hem het bier weg te doen. Dit weigerde hij. De man gooide uiteindelijk het blikje bier op straat en schold de politiemensen uit. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij bleek in bezit te zijn van ongeveer 10 gram weed. Hij verklaarde alcohol en softdrugs te hebben gebruikt en was zichtbaar onder invloed. Hij is ingesloten en kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap, het storten van afval, belediging en verzet bij aanhouding. Ook had de verdachte nog drie openstaande vonnissen, o.a. voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg.

Tweetal aangehouden dankzij melding getuige

ETTEN-LEUR: Op dinsdagochtend even na 03.00 uur zag een bewoonster van de Rijsdijk een auto-inbraak gebeuren. Ze riep vanuit haar woning naar de inbrekers en deze ging er in een auto vandoor. De vrouw belde de politie en vermeldde een signalement van zowel de dader als de auto. De politie zocht in de omgeving naar de auto en troffen deze aan in de Concordiastraat. In de auto werden twee 34-jarige mannen uit Sint Willebrord aangetroffen. Ook lag er inbrekersgereedschap in de auto. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Van zijn auto is een ruit vernield. Er is niets weggenomen.

De verdachten zijn in verzekering gesteld. De auto waarin zij reden is in beslag genomen voor onderzoek.

Snelheidscontroles

ZUNDERT: Op maandag is tussen 09.00 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Meirseweg. Van de 902 passanten waren er 31 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 136 km/u, terwijl hier 80 km/u is toegestaan.

BREDA: Ook op de Graaf Engelbertlaan is gecontroleerd. Tussen 12.20 uur en 15.20 uur zijn 2217 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 124 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u, terwijl hier een maximum van 70 km/u geldt.

Man bekneld en gewond na aanrijding

BAVEL: De politie kreeg op maandagavond om 23.00 uur melding van een ongeval met beknelling. Een 41-jarige man uit Antwerpen was hierbij gewond geraakt aan zijn hoofd en had pijn aan zijn schouder. De man reed in zijn personenauto over de A27 t.h.v Bavel, komende uit de richting Gorinchem. Hij wilde de auto van een 66-jarige man uit Strijbeek inhalen en raakte deze auto hierbij. Oorzaak van de aanrijding is onbekend. De 41-jarige man kon zijn auto niet in bedwang houden en reed tegen de vangrail. De gewonde man is door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd. De arts van de ter plaatse gekomen traumahelikopter heeft hem behandeld en is meegereden met het slachtoffer in de ambulance naar het Amphia Molengracht. Hier bleek de man uit Antwerpen een grote hoofdwond en een gebroken arm te hebben.

De politie zette enige tijd beide rijbanen van de A27 af voor verkeer. Rijkswaterstaat is in kennis gesteld i.v.m. de schade aan de vangrail. De auto van de 41-jarige man is weggetakeld. Technisch rechercheurs hebben sporenonderzoek gedaan om de aanleiding van de aanrijding te kunnen vaststellen.

Man gewond bij aanrijding

BREDA: Een 24-jarige man uit Oudenbosch raakte op dinsdagmiddag gewond bij een verkeersongeval. De man zat als bijrijder in een auto. De 31-jarige bestuurster van de auto reed op dinsdagmiddag over de Franklin Rooseveltlaan. De vrouw uit Oudenbosch reed komende uit de richting Tilburg (A27) en wilde onderaan de afslag linksaf slaan, toen er van links een auto aan kwam rijden, bestuurd door een 39-jarige man uit Steenbergen. Er ontstond een aanrijding. De verkeerslichten stonden volgens getuigen op moment van de aanrijding niet aan. Mogelijk heeft de 39-jarige man de auto over het hoofd gezien.

De 24-jarige man is met een gekneusde heup en buikpijn naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.

Auteur: Inge Rijgersberg