Gemeente Rotterdam

Bouwputtenliefhebbers kunnen ook in de komende oktobermaand hun hart weer ophalen in Rotterdam tijdens het vijfde Rotterdamse Bouwputtenfestival. Natuurlijk zijn er weer de Bouwputbezoeken en de Dag van de 1e Paal. Nieuw dit jaar zijn de Verkiezing van de Bouwvakker op Zuid en de spectaculaire show Branie in de bouwput. De gehele maand oktober staan alle bouwactiviteiten in de stad weer centraal tijdens het vijfde Rotterdamse Bouwputtenfestival.

Branie in de Bouwput
Bekend van radio en televisie en nu in de bouwput! Vanuit de bouwput van Linea Nova aan het Binnenwegplein geven RTV Rijnmond-coryfeeën Ronald van Oudheusden en Gert van t Hoff een bijzonder startschot voor het Bouwputtenfestival 2007. Een speciale show Branie in de Bouwput met muziek, gasten in de studio, verrassingsoptredens en de officiële opening door wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening). Voor kleine en grote Bob de Bouwers is er bouwmaterieel aanwezig op het plein, waarmee bij goed weer zelfs op hoogte een kijkje kan worden genomen.

Zondag 7 oktober, tussen 13.00 en 15.30 uur.
Locatie: Binnenwegplein. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Nieuw! Verkiezing van 'de Bouwvakker op Zuid'
In samenwerking met het Pact op Zuid organiseren we de verkiezing van de Bouwvakker op Zuid. Vanaf maandag 8 oktober gaan we langs bij alle bouwputten op Zuid, op zoek naar die ene Bouwvakker met de X-factor. Vanaf 16 oktober kan het publiek haar stem uitbrengen via www.cic.rotterdam.nl of www.gekoprotterdamzuid.nl. De winnaar ontvangt op woensdag 31 oktober een passende prijs, waarvan de collegas op de bouwplaats kunnen meegenieten!

Bouwputbezoeken
Alleen het centrum van Rotterdam telt al een ongekend aantal bouwputten. Onder leiding van een deskundige kunnen weer talloze bouwputten worden bekeken. Dit jaar onder meer Rotterdam Centraal, Maastoren en vele andere boeiende bouwputten in het programma.

Kijk op www.cic.rotterdam.nl voor het complete overzicht. Deelname is gratis.
Reserveren is noodzakelijk: 0800-1545 (vanaf 25 september).

Dag van de Eerste Paal
Dat kan alleen in Rotterdam! Zijn er al talloze bouwprojecten in volle gang, er staan er ook minstens zoveel op het punt om van start te gaan. En dat levert een keur aan eerste palen op. Wethouder Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) maakt er op vrijdag 19 oktober een feestje van. Per bus reist hij met zijn gezelschap door de stad om op diverse locaties een eerste paal te slaan. Net als vorig jaar zorgt Trio Opgeruimd voor een muzikale noot met het Bouwputtenlied. Een bijzondere happening!

Middagprogramma. Belangstellenden zijn van harte welkom. Deelname is gratis. Het aantal plaatsen in de bus is beperkt. Reserveren is noodzakelijk: 0800-1545 (vanaf 25 september).

Lezingenprogramma Werelds bouwen
Een interessant lezingenprogramma met internationale sprekers! In Rotterdam wordt immers gebouwd, maar zeker ook daarbuiten. Ook maken we de Rotterdamse Bouwput van het jaar bekend.

Zaterdag 20 oktober, tussen 13.00 en 15.00 uur. Deelname is gratis. Reserveren is noodzakelijk: 0800-1545 (vanaf 25 september).

Extra - Fiets- en skatetocht langs Rotterdamse bouwputten Een boeiende ontdekkingstocht langs bouwputten in de stad. De routebeschrijving is gratis op te halen bij het City Informatiecentrum (of te downloaden via www.cic.rotterdam.nl).

Extra - Exposities

* Rotterdamse skyline fascinerende fotos die de Rotterdamse skyline in al zijn pracht laten zien

* Groeten uit Rotterdam - ansichtkaarten uit de wederopbouwperiode

Extra - Bouwputtenbakkie met zicht op de bouwput Gehele maand oktober speciale aanbieding voor een Bouwputtenbakkie met gebak voor 3,- bij Café-restaurant Engels, met uitzicht op de grootste bouwput van Rotterdam. Voucher ophalen bij het City Informatiecentrum en inwisselbaar van 1 t/m 31 oktober.

Bron: Bestuursdienst, 25-09-2007