Ingezonden persbericht


Losvliegende onderdelen verhinderen prestaties Nick de Bruijn

BRANDS HATCH, 25 september 2007 - Het zat Nick de Bruijn wederom niet mee. Zowel tijdens de kwalificatie als in beide races van de International Formula Master op Brands Hatch verhinderden defecte of losvliegende onderdelen goede prestaties. De twintigjarige Vlaardinger nam in ieder geval nog één positieve gedachte mee uit Groot-Brittannië. De Bruijn liet immers in de twee vrije trainingen keurige tijden noteren, waarna een topzes positie in de kwalificatie tot de mogelijkheden behoorde.

Met twee rappe tijden in de toptien sloot De Bruijn de twee trainingen af. Na de zevende tijd in de tweede sessie, had hij hoop voor de kwalificatie. De snelheid in de auto was immers aanwezig en hoopte dat om te zetten in een goede startpositie. Echter sloeg de pechduivel opnieuw toe. Het frame van de motorophanging bleek gescheurd, waardoor er geen snelle tijden gerealiseerd konden worden.

Vertrokken vanaf de vijftiende plaats, wist de coureur van ISR zich naar voren te werken. De hoop op punten ging echter verloren toen halverwege de wedstrijd plots een groot onderdeel aan de achterkant van de auto losliet. Nick de Bruijn was genoodzaakt om de pitstraat op te zoeken en de race te staken.

Voor de tweede race mocht De Bruijn plaatsnemen op de 22e startpositie. Opnieuw bleek de Nederlander kansloos. Al na een paar ronden brak er een onderdeel van de voorvleugel af die vervolgens een van zijn banden openscheurde. Hij wist de auto veilig aan de kant te zetten, waarmee zijn raceweekend in Groot-Brittannië teleurstellend eindigde.

Nick de Bruijn: "Het was een dramatisch weekend. De trainingen zagen er goed uit, maar daarna ging alles mis en dat hebben we vaker gehad. Bij de kwalificatie bleek het frame van de motorophanging te zijn gescheurd en dat is niet optimaal om een goede tijd neer te zetten. Gezien de trainingen had er een topzes positie wel ingezeten. In beide races verloor ik enkele onderdelen, waardoor ik beide wedstrijden voortijdig moest staken. Het zit niet mee, maar de snelheid is goed. Hopelijk heeft op Monza iemand anders pech, want ook daar zijn we snel."

In het weekend van 7 oktober komt Nick de Bruijn in actie voor de laatste twee races van de International Formula Master, die wordt verreden op het circuit van Monza in Italië.

Uitslag race één, International Formula Master te Brands Hatch (Groot-Brittannië):
01 Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition, 21 ronden in 31:35.874
02 Salvatore Gatto (ITA), Promotorsport, +11.551
03 Norbert Siedler (AUT), ADM Motorsport, +12.734 -- Nick de Bruijn (NED), ISR, +10 ronden

Uitslag race twee, International Formula Master te Brands Hatch (Groot-Brittannië):
01 Arturo Llobell (ESP), Cram Competition, 28 ronden in 40:35.265
02 Johnny Checotto jr (VEN), Ombra Racing, +2.448
03 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, +2.990 -- Nick de Bruijn (NED), ISR, +27 ronden

Nick de Bruijn wordt dit jaar ondersteund door: Racing Pool, Formtech en Momo Racewear.

--