Grootscheepse verkeerscontrole Oss

Oss, 25-09-2007

Grootscheepse verkeerscontrole in Oss

Oss- De politie heeft dinsdag van 10.00 uur tot 15.00 uur samen met haar partners een grote verkeerscontrole gehouden bij industrieterrein Paalgraven in Oss. In het totaal zijn vijfenzeventig processen verbaal opgemaakt voor o.a. technische gebreken, veetransporten en de rijtijdenwet. Er zijn vijf autos inbeslaggenomen en er is voor een bedrag van 15.000,= aan boetes geïnd.

Instanties

Aan de controle werkten ruim zestig mensen van de politie Oss, KLPD, Douane, AID, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Belastingdienst mee.

Politie

De politie bekeurde o.a. voor het niet handsfree bellen, technische gebreken aan aanhangwagens, overschrijding van asdruk bij vrachtwagens, niet hebben van het juiste rijbewijs, een gebroken veerkrans, APK en het niet dragen van de autogordel. Verder werden drie personen die gesignaleerd stonden voor een geldboete, aangehouden. Na een totaalbedrag van 650,= aan openstaande boetes te hebben betaald mochten zij weer verder rijden.

AID

De Algemene Inspectie Dienst maakte o.a. proces verbaal op bij een varkenstransport waar teveel dieren per vierkante meter werden vervoerd, daarnaast maakten zij proces-verbaal op bij een overbeladen mesttransport. En overbelading van een geitentransport inclusief verkeerde vervoersdocumenten.

Belastingdienst

De belastingdienst nam i.v.m. belastingschulden vijf autos inbeslag en inde voor 15.000,= aan openstaande belastingschulden.

Douane

De douane heeft vier automobilisten in buitenlandse voertuigen gewaarschuwd om hun BPM verplichtingen na te komen.

Inspectie Verkeer en Waterstaat

De IVW heeft bekeurd voor het onjuiste gebruik van een digitale tachograaf en gewaarschuwd bij een transport gevaarlijke stoffen.

Alle diensten kijken terug op een geslaagde multidisciplinaire controle.