D66

Geef de zomerfestivals een kans

25 september 2007

Kamerlid Boris van der Ham (D66) heeft een motie ingediend om de positie van de zomerfestivals veilig te stellen. Deze festivals krijgen volgens Van der Ham te weinig aandacht binnen de subsidiestructuur.

Minister Plasterk van cultuur (PvdA) wil dat de financiering van deze festivals voor rekening van de cultuurfondsen komt maar volgens de sociaal-liberalen doet dit geen recht aan het belang van deze festivals en zou de overheid hierin direct moeten meebetalen.

De festivals hebben een internationale blik, zij trekken de aandacht in het buitenland en zetten Nederland op de kaart. Van der Ham: "Zomerfestivals vormen een belangrijk onderdeel van de cultuursector. Daarbij laten ze een grote mate van continuïteit zien en wordt er samengewerkt door jonge en gerenommeerde makers."

De sociaal-liberalen vinden dat de laagdrempelige en regionale aard van zomerfestivals goed aansluit bij de ambities die de regering heeft met haar cultuurbeleid. Van der Ham: "De zomerfestivals zouden de gelegenheid moeten krijgen om mee te dingen naar nationale subsidies."

1.

Meer over...

* Mensen en hun kunst

---