Gemeente Vlaardingen


Officiële start bouw Korhoenlaan

25 september 2007

De eerste paal wordt geslagen

De ontwikkeling van het gebied aan de Korhoenlaan wordt na jaren voorbereiding echt zichtbaar; de eerste paal voor het nieuwe multifunctionele onderwijs-sportcomplex werd vrijdag 21 september geslagen door de wethouders Attema (Onderwijs) en Robberegt (Sport), geholpen door een enthousiaste groep jongeren.

Een sportaccommodatie, twee korfbalvelden, een schoolgebouw en dertig appartementen op een relatief klein terrein, met veel betrokken partijen. Dat is niet eenvoudig. Daarom zat er ook ruim drie jaar tussen het slaan van de eerste paal en het besluit (juni 2004) dat de locatie Korhoenlaan de meest geschikte locatie was voor de verplaatsing van Korfbalvereniging Vlaardingen/Ridderhof en de uitbreiding van de huisvesting voor het C ollege Vos Vlaardingen.

Zo bleek bijvoorbeeld bij uitwerking van het oorspronkelijke ontwerp dat dit nadelige gevolgen voor de lucht- en geluidskwaliteit van het gebied zouden opleveren. Door aanpassingen in het ontwerp zal het geheel nu voldoen aan de milieu-eisen.

De oplevering voor het onderwijs-sportcomplex zal eind 2008 plaatsvinden. De voorverkoop van de 30 riante panorama-appartementen is inmiddels gestart (informatie: Vlietlanden Makelaars)

Foto Ineke Kamp / Roel Dijkstra