FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten eist garanties voor werknemers Numico bij overname door Danone

Vakbond FNV Bondgenoten wil keiharde garanties van Numico over de arbeidsvoorwaarden en werkgelegenheid van de werknemers als het bedrijf wordt overgenomen door het Franse Danone. Ook wil de bond dat de werknemers van Numico een overnamebonus krijgen. De bond heeft eerder met Numico over deze punten overlegd, maar het bedrijf liet vandaag weten er geen afspraken over te willen maken.

FNV Bondgenoten gaat de reactie van Numico met zijn leden bespreken. "Wij weten door een handtekeningenactie die we hebben gehouden, dat de mensen de 80 miljoen bonus voor topman Bennink belachelijk hoog vinden. Ze willen delen in de winst en ze willen garanties over hun werk", zegt bestuurder Mark Klunder van FNV Bondgenoten. "Nu deze reactie van Numico bekend is, ga ik met de leden bespreken welke consequentie ze daar aan willen verbinden. Met praten alleen kunnen we het blijkbaar niet afdwingen".

De afgelopen weken heeft FNV Bondgenoten onder het motto "Zij de bonus... en wij?" ruim driehonderd handtekeningen ingezameld onder werknemers van Numico. Opvallend daarbij is volgens Klunder dat bijna alle productiemedewerkers de petitie hebben getekend, maar het kantoorpersoneel zwaar ondervertegenwoordigd is: "Ik denk dat daar angst zit voor represailles van bovenaf".

---