KNHS


Jannet van Wijk nieuwe voorzitter KNHS Atletencommissie 25 september 2007

ERMELO - (KNHS) Jannet van Wijk (Kootwijkerbroek) is door het KNHS-bestuur benoemd tot voorzitter van de Atletencommissie van de KNHS.

Jannet van Wijk werd door de leden van de Atletencommissie voorgedragen als de nieuwe onafhankelijke voorzitter van dit adviesorgaan van het Federatiebestuur. Van Wijk volgt Tineke Bartels - de Vries (Hooge Mierde) op. Zij was sinds 2002 voorzitter van de Atletencommissie, maar gaf na haar benoeming tot bondscoach van de junioren en young riders dressuurteams aan deze functie te willen neerleggen.

De 43-jarige Van Wijk maakte als vertegenwoordiger van de discipline endurance deel uit van de Atletencommissie. Haar benoeming tot onafhankelijk voorzitter heeft tot gevolg dat er een vacature ontstaat op deze plaats.

verkiezing
De KNHS start binnenkort een verkiezing voor vertegenwoordigers voor de disciplines springen, mennen endurance en reining. Vertegenwoordiger van de springruiters, Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) en vertegenwoordiger van de menners, IJsbrand Chardon, stellen zich herkiesbaar. Reining-vertegenwoordiger Jolande van der Valk (Brasschaat, België) heeft aangegeven dat zij stopt.

De volledige samenstelling van de Atletencommissie is op dit moment als volgt:

Voorzitter Jannet van Wijk (Kootwijkerbroek)
Springen Wout Jan van der Schans (Lunteren) aftredend en herkiesbaar Dressuur Anky van Grunsven (Erp)
Eventing Adriaan Smeulders (Someren)
Mennen IJsbrand Chardon (Den Hoorn) aftredend en herkiesbaar Voltige Roos Slottje (Lisse)
Endurance vacature
Reining Jolande van der Valk (Brasschaat, België) aftredend en niet herkiesbaar
Aangepaste sport Joop Stokkel (Aalsmeerderbrug)