Starter besteedt veel te weinig tijd aan boekhouding

25/09/2007 18:10



HVR Group



DEN HAAG, 25 SEPTEMBER 2007 - De gemiddelde starter besteedt wekelijks minder dan 4 uur aan zijn financiële administratie. Dit is veel te weinig, zo blijkt uit onderzoek van NOvAA onder 120 AA-Accountants. Onderschatting van de boekhouding is een van de belangrijkste redenen waarom veel jonge ondernemers na drie jaar stoppen.

Onvoldoende basiskennis blijkt de grootste valkuil voor starters. Eén op de drie AA-Accountants merkt in zijn praktijk dat beginnende ondernemers zich niet goed voorbereiden op de boekhouding, administratie en belasting. Bovendien laten zij zich vaak adviseren door mensen die niet deskundig zijn.

Andere redenen waarom jonge ondernemers na drie jaar noodgedwongen moeten stoppen, is dat zij met onvoldoende kennis van de markt en een gebrekkig ondernemingsplan een bedrijf opzetten. Vaak zijn starters wel vakmensen, maar ontbreekt het hen aan voldoende ondernemerschap, zo blijkt uit het onderzoek. Ook maken veel starters te hoge kosten en reserveren zij te weinig geld voor de belastingverplichtingen.

18 oktober: de Dag van de AA-Accountant
Het onderzoek van NOvAA onder haar leden vond plaats in het kader van de Dag van de AA-Accountant op donderdag 18 oktober a.s. Onder het motto 'Opening van Zaken' houden in de middag en avond meer dan 450 accountantskantoren open huis. Starters en andere ondernemers kunnen een kijkje in de boekhoudkeuken nemen en krijgen gratis advies over wat er komt kijken het opzetten van een bedrijf. Ook studenten en afgestudeerden zijn welkom en kunnen zich oriënteren op het beroep van AA-Accountant. Meer informatie over de Dag van de AA-Accountant en de lijst van deelnemende kantoren is te vinden op www.openingvanzaken.nl. Bezoekers kunnen zich ook op deze site aanmelden.





http://www.openingvanzaken.nl