Ingezonden persbericht


EINDHOVEN, 25 september 2007

Stichting Virus presenteert StuKaFest

Dit jaar slaat Stichting Virus een nieuwe weg in. Zonder het Virus Festival, maar met het studentenkamerfestival StuKaFest. Om verschillende redenen kan het Virus Festival in 2008 niet plaatsvinden. Bij de organisatie van een professioneel festival als het Virus Festival is een zekere vaste basis, die bij de stichting invulling krijgt in de vorm van bestuursleden, eerder noodzaak dan wens. De bestuursleden die minimaal nodig zijn om een Virus Festival te organiseren, heeft Stichting Virus niet kunnen werven. Daarnaast heeft Virus Festival 2007 een lager bezoekersaantal getrokken dan verwacht. Deze tegenvallende resultaten horen duidelijk thuis in een landelijke tendens van tegenvallend festivalbezoek. Tevens is het een gevolg van een groei in het aanbod van festivals, zowel landelijk als regionaal. Vanwege deze redenen is het voor Stichting Virus niet haalbaar om in 2008 een festival op de schaal van het Virus Festival te organiseren.

Om te blijven werken aan de doelstelling, jongeren in aanraking brengen met kunst en cultuur, is een nieuwe invulling gevonden. Stichting Virus presenteert in samenwerking met Stichting StuKaFest de eerste editie van StuKaFest Eindhoven. StuKaFest is een intiem festival waar diverse optredens plaatsvinden in studentenkamers, afsluitend met een groots eindfeest. Dit unieke concept, wat al een succes is gebleken in onder andere Nijmegen en Maastricht, wordt in februari 2008 in Eindhoven gelanceerd.

Naast StuKaFest Eindhoven blijft Stichting Virus de wel bekende Viri's organiseren en gaat de stichting op zoek naar andere projecten om kunst en cultuur naar jongeren te brengen.

###

Over Stichting Virus
Stichting Virus is een non-profit organisatie, die al zo'n 15 jaar bestaat door de inzet van 80 enthousiaste jongeren die vrijwillig meehelpen met de organisatie. Het doel van Stichting Virus is het verspreiden en vergroten van het culturele bewustzijn van jongeren van 16 jaar en ouder.