Ingezonden persbericht


Aan: Redactie politiek / binnenland
Van: Jonge Socialisten in de PvdA
Onderwerp: Jonge Socialisten verbijsterd over blokkade van PvdA fractie van referendum Datum: 25 september 2007

Jonge Socialisten verbijsterd over blokkade van PvdA fractie van referendum

Het besluit van de PvdA fractie om een nieuw referendum niet te steunen is als een bom ingeslagen bij de Jonge Socialisten in de PvdA. De PvdA jongeren waren groot voorstander van een nieuw referendum.

Voorzitter Michiel Emmelkamp: "Wie A zegt moet ook B zeggen. Waarom mag de bevolking zich niet uitspreken over een verdrag dat veranderd is door de uitgesproken mening van deze zelfde Nederlandse bevolking?"

De JS'ers denken dat angst voor afwijzing de doorslag heeft gegeven maar zijn er van overtuigd dat de Nederlandse bevolking in meerderheid voor het verbeterde verdrag gestemd zou hebben. Aan alle bezwaren van de Nederlandse bevolking is tegemoetgekomen, dus de mensen hebben geen reden meer tegen te stemmen.

Voorzitter Michiel Emmelkamp: "De PvdA heeft in haar programma gezegd voorstander te zijn en de fractievoorzitter Tichelaar en de politiek leider Bos hebben dat vaak herhaald. Wij raden de politici van onze moederpartij aan het verkiezingsprogramma nog eens goed na te lezen. We zullen dit op het PvdA congres recht proberen te zetten."

De nieuwe PvdA voorzitter Lilianne Ploumen heeft zich in haar campagne hard gemaakt voor meer ledendemocratie, dus de PvdA jongeren zien dat congres met vertrouwen tegemoet. Emmelkamp: "We gaan er van uit dat de leden dit niet zullen pikken."

** Einde persbericht **

----------


Ingezonden persbericht