Waterschap Brabantse Delta


Breda

Expositie schilderijen in Hof van Breda

Kunstwerken gemaakt door mensen met een beperking

Dinsdagmiddag 25 september opent Joseph Vos, dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta, in de hal van het centrale kantoor van het waterschap in Breda een schilderijententoonstelling. De schilderijen zijn gemaakt door kunstenaars met een beperking in het kunstatelier van het activiteitencentrum 't Heem in Oosterhout.

De expositie, die te zien is van 26 september tot 19 december 2007, omvat ruim twintig kleurrijke schilderijen van 11 verschillende kunstenaars. Iedere kunstenaar heeft een eigen stijl en gebruikt verschillende technieken. De onderwerpen variëren van herkenbare thema's uit het dagelijks leven tot eigen fantasiebeelden.

Stichting Prisma
Activiteitencentrum 't Heem maakt deel uit van de Stichting Prisma. Deze stichting is meer dan 100 jaar actief in de zorg voor verstandelijk gehandicapten in Noord-Brabant. Stichting Prisma beheert zo'n 200 grote en kleine locaties waar ruim 2.300 medewerkers en 500 vrijwilligers werken.

Kunstatelier
kunstwerk expositie Prisma In het kunstatelier begeleiden vrijwilligers en beroepskrachten de gehandicapten om op een professionele wijze te tekenen en te schilderen. De laatste jaren is daarbij extra aandacht besteed aan de kunstzinnige talenten die mensen met een beperking kunnen bezitten. Steeds vaker wordt daarbij een beroep gedaan op professionele om de gehandicapten zoveel mogelijk te leren en de vaardigheden verder te ontwikkelen.

Door exposities en verkoop is de kunst van mensen met een handicap ook toegankelijk gemaakt voor buitenstaanders. De kunstwerken vormen daarbij een brug tussen mensen met een beperking en de samenleving.

Gratis toegang
Belangstellenden kunnen de tentoonstelling gratis bezoeken in de hal van het centrale kantoor van het waterschap, Bergschot 69-1 in Breda. Zij moeten zich wel melden bij de receptie. Het kantoor is op werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Kunstcommissie waterschap Brabantse Delta
Tweede kunstwerk expositie prisma Deze expositie wordt georganiseerd door de kunstcommissie van het waterschap. Deze commissie wil op verschillende manieren kunst een plaats geven binnen het waterschap. Naast exposities in de hal verzorgt de kunstcommissie ook de verfraaiing van de gemeenschappelijke ruimtes en de werkplekken met schilderijen, foto's en ander grafisch werk. Tevens is ze betrokken bij de realisatie van kunstwerken bij de bouwprojecten van het waterschap, zoals het beeld Saltimbanque bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie Dongemond aan de Statendamweg in Oosterhout.


*******

EINDE PERSBERICHT