Ingezonden persbericht


Den Haag, 10 september 2007


Bijeenkomst in het kader van de Dag van de Haagse Ontmoeting

Antilliaanse gemeenschap ontmoet op ludieke wijze Den Haag

Het Haags Antilliaans Arubaans Beraad (HAAB) en Importante, Centrum voor Emancipatie, bundelen hun krachten om multicultureel Den Haag kennis te laten maken met de Antilliaans Arubaanse gemeenschap op dinsdag 25 september. De bijeenkomst vindt plaats in het Nutshuis, Riviervismarkt 5 in Den Haag, van 18.30 uur tot 21.45 uur.

Met het organiseren van deze bijeenkomst die de titel Wie ontmoet&doet goed kreeg, willen HAAB en Importante bijdragen aan het versterken van de relaties tussen groepen met verschillende achtergronden. Hoe zie jij jezelf, of die andere groep, wat vind je van elkaar, welke verwachtingen heb je over en weer? Misschien ook: wat moet anders, wat kun je van elkaar leren, wat wil je een ander aanraden? En hoe spreek je elkaar aan?

Dit kun je allemaal te weten komen op deze vrolijke en gevarieerde Dag van de Haagse Ontmoeting, waarbij sketches, muziek en debat elkaar afwisselen.

Programma

18.30 uur Inloop

19.00 uur Sketches, gevolgd door inhoudelijke discussie

20.00 uur Pauze

20.15 uur Theateroptreden A-Talents

20.35 uur Interactief gedeelte

21.30 uur Optreden Cultural Faces

21.45 uur Afsluiting en borrel

Aan iedere discussieronde gaat een ludieke sketch vooraf die de multiculturele beleving van migranten in Den Haag moet weergeven. Aan de hand daarvan gaat de dagvoorzitter in gesprek met het publiek. Tijdens een interactief gedeelte, laat Liesbeth Bloemen het publiek in praktijk brengen hoe je ontmoetingen en netwerken het beste kunt aanpakken. De avond wordt afgesloten met de klanken van Cultural Faces, muziektrio van Nederlands, Irakees en Afrikaanse afkomst.

De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van Stichting Sidasil, Stichting Africa Life, Southern Sudanese Women Association Netherlands (Sswan), Aquamarino, Muhernan Balente, Stichting Labra, Haagse Hogeschool en A-Talents.

De dag van de Haagse Ontmoeting wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag