Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oefening NAM, Brandweer en hulpverleningsdienst in Springendal Ootmarsum

Assen, 12 september 2007

Op 25 september houden de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), de brandweer Noordoost Twente en de Hulpverleningsdienst Regio Twente de grootschalige oefening met de naam 'Uitblazen', in het Springendal te Ootmarsum.

De oefening vindt plaats vanaf 8.00 uur tot maximaal 12.00 uur en wordt gehouden op de NAM-locatie Tubbergen-5, gelegen bij de T-splitsing Uelserdijk/Springendal. Met de oefening willen de NAM-brandweer, de brandweer Noordoost Twente en de hulpverleningsdienst hun gezamenlijke optreden aan de praktijk toetsen. Er worden verschillende scenario's nagespeeld, waarbij ook rook en vuur waargenomen kunnen worden.

Onderdeel van de oefening is het testen van watertransport naar de locatie Tubbergen-5. De brandweer rolt vanaf de brug in de weg Ottershagenweg/Hollandse Graven over een afstand van 4,5 kilometer toevoerslangen uit. Hiervoor is het noodzakelijk het gebied voor een deel af te sluiten. Na beëindiging van de oefening zal het nog een groot deel van de middag in beslag nemen om het materiaal en de slangen op te ruimen.

Op de plattegrond staat de route van de toevoerslangen aangegeven. Eventuele omleidingen worden op de dag van de oefening in de directe omgeving aangeduid.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze gezamenlijke oefening van de NAM, brandweer Noordoost Twente en de Hulpverleningsdienst Regio Twente, neem dan contact op met de NAM via telefoonnummer 0592 - 369 111.

Noot voor de redactie,