Picnic 07 website: ontmoetingsplaats voor creatieven


Mediamatic Lab ontwikkelt geautomatiseerd systeem voor conferenties

AMSTERDAM, 20070918 -- Mediamatic Lab ontwikkelde voor het crossmedia event Picnic 07 (van 25 t/m 29 september in Amsterdam) de website www.picnicnetwork.org. Op de site, gemaakt in opdracht van stichting Crossmedia week, is de registratie, ticketing en betaling van deelnemers geheel geautomatiseerd. Naast een helder overzicht en een online reserveringsmodule biedt de site voor alle deelnemers een handige conferentie-agenda met gemaakte reserveringen. De website is ook bijzonder omdat deze functioneert als een sociaal netwerk voor bijna 5000 individuen uit de creatieve sector. Tijdens Picnic 07 organiseert Mediamatic Lab diverse activiteiten om nieuwe contacten tussen de deelnemers te stimuleren.

Handig voor bezoekers
Op picnicnetwork.org maakt iedere bezoeker een eigen profiel aan, kan dit zelf editen en met een webcam of met een upload-functie foto's toevoegen. Met het profiel is online reserveren voor een van de honderden Picnic activiteiten eenvoudig. Een persoonlijke conferentie-agenda zorgt ervoor dat een deelnemer makkelijk kan plannen en zicht blijft houden op eventuele dubbele reserveringen.

Sociaal netwerk
De website is een sociaal netwerk. Het Picnicnetwerk bestaat uit ruim 4500 mensen (het aantal groeit dagelijks), die ook buiten de conferentie hun profiel bijhouden en via de website met elkaar contact houden. De site laat alle nieuwe contacten direct zien. Om nieuwe contacten tussen deelnemers te stimuleren organiseert Mediamatic Lab op PICNIC 07 een Friend-Drink station en diverse activiteiten met RFID.

Mediamatic Lab en anyMeta
Picnicnetwork.org is gebouwd met anyMeta, het door Mediamatic Lab ontwikkelde CMS dat informatie inzichtelijk maakt door het zeer gestructureerd op te slaan en op basis van overeenkomende kenmerken te matchen. De semantische kwaliteiten van anyMeta maken het systeem bijzonder geschikt voor conferenties, kennis management en sociale netwerkprojecten.

Andere recente sociale netwerken van Mediamatic Lab zijn de website van zusterorganisatie Stichting Mediamatic www.mediamatic.net, het Arabische designersnetwerk www.khtt.net, de duurzame ontwikkelingssite www.bidnetwork.org, de gezondheidssite www.womenonweb.org en de culturele uitwisselingssite www.rhiz.eu





Ingezonden persbericht