Maand van de Mondgezondheid vestigt aandacht op goede mondverzorging


Preventiequiz vestigt aandacht op behoud gezond gebit

WEESP, 20070925 -- Colgate organiseert samen met de ANT (Associatie Nederlandse Tandartsen) Oktober Maand van de Mondgezondheid. Zij vestigen hiermee de aandacht op het belang van een goede mondverzorging voor alle leeftijden. Op www.maandvandemondgezondheid.nl kan men daarom meedoen aan een leerzame Preventiequiz. Doel is om te informeren over preventie en uit te leggen waarom een gezond gebit belangrijk is. Tevens zijn er aardige, tandvriendelijke prijzen te winnen.

Mondverzorging voor alle leeftijden
Colgate heeft vandaag de dag voor alle leeftijden een geschikte tandpasta. Voor kinderen introduceert Colgate nu Smiles kindertandpasta voor een gezond kindergebit. Voor jongeren is recentelijk Max Fresh gelanceerd. Voor volwassenen en senioren is gezond tandvlees een steeds belangrijker aandachtspunt. Voor deze groep is Colgate Total ontwikkeld, een tandpasta met een antibacterieel ingrediënt dat ook werkzaam is tussen de poetsbeurten in.

Colgate Total
Veel volwassenen krijgen vroeg of laat tandvleesproblemen. En gezond tandvlees is essentieel voor gezonde tanden. Klinische studies van vooraanstaande tandartsopleidingen wijzen uit dat Colgate Total bacteriële plak aan de tandvleesrand tegengaat. En tandvleesproblemen tot 88% vermindert. Colgate Total biedt 12-uur lang bescherming voor tanden en tandvlees.

De meeste tandpasta's verwijderen alleen plak tijdens het poetsen. Colgate Total tandpasta daarentegen, blijft helpen plak te voorkomen tussen het poetsen in, zelfs nadat men gegeten of gedronken heeft. Dit komt doordat Colgate Total een tandpasta is met een anti-bacterieel ingrediënt, dat gedurende 12 uur plak helpt voorkomen.

Shrek
Colgate heeft in samenwerking met de EAPD*, de Europese associatie van Kindertandartsen, een nieuwe kindertandpasta ontwikkeld. Deze kindertandpasta kent twee varianten: Smiles `Shrek' 6+ en Smiles 0-6. Kinderen hebben, afhankelijk van hun leeftijd, verschillende behoeften voor hun gebitsverzorging.

1. Colgate Smiles `Shrek' 6+
Colgate Smiles `Shrek' 6+ is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 6 jaar met permanente tanden. Het biedt een klinisch bewezen bescherming tegen zuuraanvallen en gaatjes. De Smiles tandpasta combineert zorgzaamheid en functionaliteit met plezierig tandenpoetsen. De populariteit van de Shrek karakters op de tube en de sterretjes in de geltandpasta zorgen ervoor dat kinderen met plezier gaan tandenpoetsen.
Daarnaast hebben de tandpasta's een licht opbouwende mintsmaak, waardoor kinderen langzaam kunnen wennen aan de smaak. De overgang naar volwassenentandpasta's zal hierdoor makkelijker zijn. Colgate Smiles Shrek bevat een lagere dosis fluoride dan volwassenentandpasta's.

2. Colgate Smiles 0-6
Deze tandpasta combineert een vrolijke uitstraling met een lagere aangepaste hoeveelheid fluoride, geschikt voor kinderen van 0-6 jaar.

*European Association of Pediatric Dentists