Blog.nl begint met bloggen vanuit het buitenland


Nieuwe blogs vanuit Barcelona en New York

AMSTELVEEN, 20070925 -- Nu er bijna 60 blogs in het netwerk van blog.nl vanuit Nederland draaien, zijn vandaag de eerste twee blogs vanuit het buitenland gelanceerd. De in Barcelona woonachtige journaliste Annebeth Vis begint vandaag de eerste professionele blog over Spanje (Spanje.blog.nl) en journalist Pascal Theunissen begint met een blog over the Big Apple (NewYork.blog.nl).

Spanje is een buitengewoon populaire toeristische bestemming en de moderne toerist wil meer dan een flamencovoorstelling en tapas eten. De Spaanse cultuur leren kennen staat hoog op het verlanglijstje en dan blijkt Spanje ineens een rijke mozaïek van verschillende culturen, volkeren, landschappen, klimaten, streekkeukens, talen, trends en tradities. Op Spanje.blog.nl is ruimte voor al deze verschillende facetten van het land. Journaliste Annebeth Vis komt met spanje.blog.nl tegemoet aan de toenemende interesse voor alles wat Spanje maar Spaans maakt.

Annebeth Vis kwam bijna zes jaar geleden naar Barcelona. Als journaliste schrijft ze voor verschillende Nederlandstalige media over Spanje, Barcelona en verwante onderwerpen. Haar blog is bedoeld voor liefhebbers van de Spaanse cultuur, maar ook voor vakantiegangers op zoek naar de ultieme tip. Uiteenlopende onderwerpen komen aan bod: soms als opvallend nieuws, soms als aanleiding voor een persoonlijke beschouwing of anekdote. Daarnaast verschijnen op spanje.blog.nl reistips, reportages, columns en achtergronden. Zo behandelt zij thema's als stierenvechten in de huidige Spaanse samenleving, de transformatie van Barcelona tot fietsstad en volgt ze de verkiezingscampagne. Ook zal ze aandacht besteden aan bijzondere mogelijkheden voor toeristen en de Nederlandse emigranten die in het land woonachtig zijn.

New York laat niemand onberoerd. Voor de een lonken het Vrijheidsbeeld en Times Square als ultieme toeristische bestemming, de ander is gefascineerd door de hectiek van Wall Street of het enorme aanbod van musea. Vanaf vandaag blogt journalist Pascal Theunissen (36) op NewYork.blog.nl over deze stad die nooit slaapt. Voor iedereen die op de hoogte wil blijven van wat er in The Big Apple gebeurt op cultureel, maatschappelijk en sociaal gebied.

Op NewYork.blog.nl lees je alles over de vijf stadsdelen, over de actuele ontwikkelingen, grote evenementen en bizarre voorvallen. Gelardeerd met persoonlijke ervaringen en observaties van Pascal Theunissen, die nu ruim een jaar woont en werkt in Brooklyn. Hij heeft meer dan twaalf jaar ervaring in de dagbladjournalistiek meegenomen naar de VS, waar hij verliefd is geworden op New York.

Deze twee nieuwe blogs maken deel uit van het netwerk van www.blog.nl, dat maandelijks 1,5 miljoen bezoekers trekt.