Ingezonden persbericht


Plan je innovatie!

Theorie, cases en do's en dont's rond innovatie.

PIM - 25 september 2007, Utrecht

Veel bedrijven komen heel moeizaam tot innovaties. Bij andere bedrijven zit innovatie in de aderen en stroomt het over van nieuwe ideeën. Maar hoe krijg je de goede ideeën geselecteerd en ook daadwerkelijk geïmplementeerd? In deze zeer boeiende themasessie wordt dit onderwerp van diverse kanten belicht. Want innoveren valt te plannen en te leren! Deze sessie is een must voor iedere manager die wil innoveren.

Alle bezoekers van deze sessie ontvangen gratis een exemplaar van het onlangs gelanceerde boek "Ideeën genoeg, slagvaardig innoveren in de dienstverlening" van onze eerste spreker Wichert van Engelen.

Om 18:00 uur beginnen we met het programma:

Plannen en managen van innovatie.

Wichert van Engelen is directeur Innovatie bij ING Retail Nederland. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Hij gaat in op het onlangs gelanceerde boek "Ideeën genoeg", waarin de innovatoren van ING hun ervaringen en 'lessons-learned' beschrijven. Daarnaast behandelt hij thema's als: het spanningsveld tussen theorie en praktijk, 100 excuses om niet te innoveren en de 8 'wetten' van innovatie. Tot slot gaat Wichert in op de praktijkcase OurVirtualHolland, het Second Life initiatief van ING.

Pauze, met broodjes en een drankje.

Innoveren in de zorg

De zorgmarkt in Nederland is sterk in beweging. ICT tools en internettechnologie vormen een onmisbare schakel in dit veranderproces. Ivo Terpstra, directeur van Zorgplan B.V. gaat in op het innovatieve elektronische kennis- en leerplatform Practinet voor zorginstellingen en zorgprofessionals. Ivo vertelt over de ervaring van Zorgplan hierbij en de do's en dont's rond innovatie processen

Prof. Dr. Felix Janszen van Inpaqt gaat in op de innovatie aanpak, die door Inpaqt bij haar klanten gebruikt wordt. In deze aanpak staat de Innovatie Management Suite centraal waarin de meest gebruikte, state of the art, methoden en "best practices" verzameld zijn. De hele innovatie cyclus komt aan de orde waaronder Business Reviews, Idee generatie, scoring en selectie en "Design for six sigma". In een voorbeeld case laat Felix zien hoe in zeer korte tijd een totaal nieuwe product innovatie is bedacht en doorgevoerd.

Inschrijven: www.pimonline.nl


---

PIM
Drs. P. Verhaagen
M. 06-54 300 588