Ingezonden persbericht


Persbericht 13 september 2007

Lezingen in Nieuw Land Winter 2007-2008

Lelystad - Na een bijzonder succesvolle lezingenreeks in het vorige seizoen, organiseert Nieuw Land ook de komende winter zeven lezingen over uiteenlopende actuele en historische onderwerpen. Elke maand op dinsdagavond worden door vooraanstaande sprekers thema's aangesneden op het gebied van geschiedenis, ruimtelijke ordening, natuurbeheer waterbouw enz. Natuurlijk krijgen de bezoekers na afloop volop gelegenheid met de sprekers van gedachten te wisselen en vragen te stellen.

Op 25 september 2007 start de lezingenserie met een lezing van Willem van der Ham met de titel "Verover mij dit land. Lely en de Zuiderzeewerken". Willem van der Ham is sociaal geograaf en groot kenner van de Nederlandse waterbouwgeschiedenis. In het kader van het 75-jarig bestaan van de Afsluitdijk schreef hij een nieuwe biografie van de 'vader van de Zuiderzeewerken', ir. Cornelis Lely. Op 25 september vertelt hij over zijn onderzoek, over nieuwe feiten en oude mythes.

Programma (onder voorbehoud, kijk voor eventuele wijzigingen in het programma op www.nieuwlanderfgoedcentrum.nl).

16 oktober 2007
'Een land in zee' door drs. Wilfried ten Brinke

13 november 2007
Architectuurcafé met als gast o.m. Adri Duijvesteijn

11 december 2007
'Afrika in de polder: de wildernis in uw achtertuin' door dr. Frans Vera

29 januari 2008
'Tegen de stroom in' door prof.dr. Herman Pleij

26 februari 2008
'De graanrepubliek, tien jaar later' door Frank Westerman

25 maart 2008
'Boeren in de steentijd' door dr Theo ten Anscher

Zaterdag 19 april 2008
Excursie naar de archeologische opgravingsite van de Swifterbantcultuur.

Ook enthousiast geraakt? Alle lezingen beginnen om 19.30 uur en worden gehouden in de Ontginningszaal van Nieuw Land Erfgoedcentrum aan de Oostvaardersdijk 01-13 te Lelystad. Alleen het Architectuurcafé vindt plaats in Café Restaurant Nieuw Land. Kaarten á E7,00 zijn verkrijgbaar bij de receptie van Nieuw Land. Voor E 30,00 kunt u ook een "strippenkaart" kopen. Voor leden van het Flevofonds gelden gereduceerde prijzen. Voor de afsluitende excursie staat de prijs nog niet vast. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor elke lezing is daarom reservering noodzakelijk, of u nu een los kaartje of een strippenkaart heeft. Plaatsen reserveren kan tot één dag voorafgaand aan elke lezing. U kunt kaarten reserveren en strippenkaarten kopen bij de receptie van Nieuw Land, telefoon (0320) 22 59 00.