Algemene Rekenkamer

Aankondiging rapport over aanbestedingsbeleid BZK en Klpd

17-9-2007

Op 25 september 2007 publiceert de Algemene Rekenkamer het rapport Aanbestedingsbeleid Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Klpd.

Aanbestedingsbeleid Ministerie BZK en Klpd

Op dinsdag 25 september 2007 publiceert de Algemene Rekenkamer het rapport Aanbestedingsbeleid Ministerie van BZK en Klpd. Het onderzoek richt zich op de oorzaken van het mislukken van de aanbesteding van helikopters voor het Korps landelijke politiediensten (Klpd) en het aanbestedingsbeleid dat het betrokken ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Klpd heeft gevoerd in de periode 1997-2006. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft de Algemene Rekenkamer onderzocht waarom de Klpd er in de periode 1998-2005 niet in is geslaagd nieuwe politiehelikopters geleverd te krijgen. De Algemene Rekenkamer doet aanbevelingen om de aanbestedingsprocedure aan te passen.

De pers kan exemplaren van het rapport met persbericht op dinsdag 25 september 2007 vanaf 09.00 uur ophalen aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag. Vanaf dat tijdstip kan de pers ook desgevraagd een PDF van het rapport gemaild krijgen. Zoals gebruikelijk kan niet over de inhoud van dit rapport worden bericht (ook niet via Internet) totdat de Algemene Rekenkamer het rapport aan de Tweede Kamer heeft gepresenteerd. Het embargo duurt daarom tot dinsdag 25 september 2007 18.00 uur.