Gemeente Utrecht

Recordpoging tijdens feestelijke opening Sportcampus

Wethouder Harm Janssen opent op dinsdag 25 september de Sportcampus Leidsche Rijn officieel. Bij de ingebruikname van het gebouw in het voorjaar van 2006 werd dit bijzondere gebouw genomineerd voor de Scholenbouwprijs. De Sportcampus biedt speciale faciliteiten voor de leerlingen van het Leidsche Rijn College en het Via Nova College met een (top-)sportambitie. Om de opening te vieren, doen de leerlingen van deze twee scholen 's ochtends een recordpoging Chinese bordjes draaien. Oud-topsporter Jean Paul de Jong houdt tijdens de lunch een voordracht voor alle medewerkers van de Sportcampus.

Het gebouw is nu geheel opgeleverd en alle gebruikers zijn er ingetrokken. Naast het Leidsche Rijn College en het Via Nova College biedt de Sportcampus ruimte aan de afdeling Sport van de gemeente Utrecht en het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Zowel het Leidsche Rijn College als het Via Nova College hebben sport hoog in het vaandel staan. Beiden hebben een zogenaamde LOOT-status: Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport. De Sportcampus is een erkende sportaccomodatie voor NOC NSF wedstrijdsporten.

Scholenbouwprijs
Al in het voorjaar van 2006 werd de Sportcampus in gebruik genomen door het Leidsche Rijn College. Het gebouw werd toen direct genomineerd voor de Scholenbouwprijs. De Sportcampus bereikte een plek bij de laatste vier overgebleven schoolgebouwen uit heel Nederland. Het karakteristieke gebouw werd ontworpen door architect Wiel Arets. Het gebouw kenmerkt zich door het opvallende materiaal- en kleurgebruik van de gevel en het witte interieur. In de twee aula's zijn kunstwerken van Marijke van Warmerdam opgenomen.

Recordpoging
Vanwege de feestelijke opening van de Sportcampus doen de 1500 leerlingen van het Leidsche Rijn College en het Via Nova College om 11.30 uur een recordpoging Chinese bordjes draaien. Zij proberen hiermee in het Guinnessbook of World records te komen. De poging is geslaagd als zij de bordjes 20 seconden kunnen laten draaien. De poging wordt beoordeeld door een aantal onafhankelijke tellers, waaronder de Utrechtse prof-voetballer Jean Paul de Jong.

Noot voor de media
U bent van harte uitgenodigd de feestelijke opening en de recordpoging bij te wonen op 25 september in de Sportcampus aan de Maartvlinder 1-11 in Utrecht. De recordpoging start om 11.30 uur, de officiële opening om 15.45 uur. Wilt u uw komst doorgeven aan Simone Kok, Communicatie, Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, telefoon: 030 - 286 8234.

Voor meer informatie of interviewverzoeken: Natalja Talitsch, bestuurscommunicatie, telefoon: 030 - 286 1015.