Ingezonden persbericht


Sterrenkok Dick Soek kookt samen met leerlingkoks van ROC Noorderpoort met Puur Noord Nederland-ingrediënten!

In de Week van de Smaak moeten tongen overal tintelen van vreugde. In die week op dinsdag 25 september kookt topkok Dick Soek met leerlingen van het ROC Noorderpoort een viergangenmenu. Dick neemt zijn hele keukenbrigade en de bediening van zijn restaurant Schathoes Verhildersum in Leens mee. Niet alleen het respect voor onze smaakpapillen prikkelt meester en leerlingen, maar ook het respect voor voedsel. Dick Soek kiest de ingrediënten voor al dat lekkers immers uit een nieuw merk: Puur Noord Nederland, dat het beste biologische van de regio bundelt. Puur Noord Nederland is een initiatief van De Zaai-Ster, een biologische groothandel van verswaren in Leek. Een selectie: vis uit het Reitdiep, lamsvlees van langs de Waddenzee, Machedoux uit het Groningse Westerkwartier, Lady's Blue uit Nooitgedacht, meel van de molen Joeswert uit Feerwerd.

De leerlingen zijn zelfstandig werkend koks die na dit jaar klaar zijn met hun opleiding en zullen dan zelf een keuken runnen. De chef wil de leerlingkoks meer leren over smaak en het belang van de herkomst van producten. De koks in spé zijn immers straks zelf verantwoordelijk voor de inkoop van producten, het zou mooi zijn als ze straks bewust de keuze maken voor lokale ingrediënten.

De genodigden voor het overheerlijke diner zijn relaties van de school, maar ook natuurvoedings-winkeliers en hun klanten. De koks kwamen op 18 september ook op bezoek bij De Zaai-Ster voor een rondleiding. De Zaai-Ster staat centraal in de keten van teler tot consument en ontwikkelde het merk Puur Noord Nederland net om beiden dichter bij elkaar te brengen. Opdat de tong het land kan proeven!

Puur Noord Nederland is een merk van biologische, verse producten met duidelijke regionale, ambachtelijke kenmerken. Puur Noord Nederland gaat over smaak, versheid, beperking van de vervoerskilometers, duidelijkheid over afkomst en de toestand op het land.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Pascal Kroon van De Zaai-Ster via 0594-515578 of info@puurnoordnederland.nl