Gemeente Leeuwarden

In discussie over de toekomst van Leeuwarden

In 2002 is de stadsvisie 'Varen onder eigen vlag' van de gemeente Leeuwarden vastgesteld door de gemeenteraad. In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan de uitvoering van deze visie. Veel plannen zijn uitgevoerd of zijn volop in ontwikkeling. De hoogst tijd dus om de stadsvisie te actualiseren, mogelijk nieuwe accenten aan te brengen en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

Wij nodigen alle Leeuwarders uit op 25 september vanaf 19.30 uur in de Harmonie (de Deloittezaal) mee te praten over de toekomst van onze mooie stad.

Als voorbereiding heeft de gemeente Leeuwarden met een aantal landelijke experts vanuit verschillende disciplines gesproken over de toekomst van Leeuwarden. Vervolgens is met enkele Leeuwarders gesproken, allen met verschillende achtergronden. Wij hebben uit de gesprekken voor onszelf een aantal conclusies kunnen trekken, die we graag aan een breder gezelschap willen voorleggen.

Onder leiding van Gerard van der Veer en Arjette de Pree gaan we tijdens de avond op zoek naar antwoorden op onderstaande vragen.

Concreet betekent dit dat de volgende soort vragen aan de orde komen. Hoe ziet Leeuwarden er in 2020 uit? Met welke ontwikkelingen moet Leeuwarden in de toekomst rekening houden? Op welke thema's moet het gemeentelijk beleid zich richten?

U bent van harte uitgenodigd op 25 september om 19.30 uur in de Harmonie.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, telefoon 058-233 4002