EHBO voor ieder gezin, vergroot veiligheid in de omgeving


Laatste dag om te stemmen in de SIRE campagne "umaghetzeggen"

DEN HAAG, 20070924 -- In en om het huis gebeuren de meeste ongelukken, dat is een inkoppertje. De inzender van het idee "EHBO in ieder gezin"> voor de Sire "umaghetzeggen" campagne heeft zelf 3 jongens: het idee staat momenteel op nummer 2. De jongetjes zijn 6, 3 en 1 jaar en die kunnen er wat van. Brandwonden, gat in het hoofd, in glas trappen, de baby verslikte zich in alles vreselijk....

Ze kan wel zeggen dat ze de EHBO kennis erg vaak moet toepassen. "Gisteren nog, waren we aan het fietsen en werd er een wedstrijdje gehouden, mijn zoon vloog uit de bocht en belandde bovenop zijn hoofd". Hij heeft gelukkig alleen een blauw oog en een flinke bult op zijn hoofd en wat schaafwonden. Met koelen was de ergste pijn in de loop van de middag weg."

Als mijn kinderen ergens anders gaan spelen vind ik het fijn als een andere ouder ook weet wat er moet gebeuren op het gebied van Eerste Hulp, want ook daar vallen ze natuurlijk wel eens van de trap. (En niet alleen mijn kinderen!)"

"Het was weer een typisch voorval waardoor ik opnieuw dacht, in ieder gezin zou echt iemand EHBO moeten kennen. In het park waar we waren had niemand een verbandtrommel, wel kregen we een ijsje van de ijswinkel ter verkoeling van de pijnlijke plekken. Maar ook in je directe omgeving kan er van alles gebeuren. Denk maar eens aan een buurman die van het balkon valt, of een hartaanval krijgt."

De samenleving zou toch veel veiliger worden als je je medemens kan helpen op dat moment. Ook bij minder ernstige letsels.
Momenteel hebben maar 300.000 Nederlanders een EHBO diploma.

Sire (postbus 51) een stichting die Ideële reclame voert, houdt een open inschrijving voor campagnes. Daar waar veel animo voor is, zal SIRE een campagne voor maken.

Wilt u ook een campagne voor EHBO in ieder gezin, breng dan uw stem uit. Dit kan tot dinsdag 25 september 18.00 uur.

Hier kan er gestemd worden: www.umaghetzeggen.nl/?topicid=2617 ziet u niets, drukt u dan eens op F5, vanwege drukte op de site, laadt het blok niet altijd naar behoren. Of u kunt direct in de top 10 kijken.





Ingezonden persbericht