Politie Midden- en West Brabant


Politieberichten district Tilburg 21-09

TILBURG, 21 september 2007

Reconstructie Strausslaan

Dinsdagavond 25 september 2007 vindt er in de Strausslaan in Tilburg een reconstructie plaats van het dodelijke geweldsincident waarbij een 45-jarige vrouw om het leven kwam. De officier van justitie heeft om de reconstructie gevraagd om een zo waarheidsgetrouw mogelijk beeld te krijgen van het incident.

Het incident zal aan de hand van feiten en verklaringen worden nagespeeld en op video worden vastgelegd. Deze opnames kunnen tijdens de zitting als bewijsmateriaal worden gebruikt. Vanaf dinsdagmiddag
17.00 uur tot ongeveer 22.00 uur zal de Strausslaan en een deel van de Mahlerstraat worden afgezet met hekwerken. Dit zal voor de bewoners overlast kunnen veroorzaken. Zij zijn geïnformeerd middels een bewonersbrief. Het verdachte, de 47-jarige partner, komt op 8 oktober aanstaande pro forma voor de rechter. De zaak zal niet inhoudelijk worden behandeld.

Winkeldief bedreigt medewerker met schroevendraaier

TILBURG De politie heeft gistermiddag tegen 18.00 uur in een supermarkt aan de Korvelseweg een 37 jarige man afkomstig uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal.Naast de diefstal bedreigde hij een medewerker met een schroevendraaier. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Medewerkers van de supermarkt zagen dat de man samen met een 48 jarige vrouw in de winkel proletarisch winkelde. Voorbij de kassa sprak een medewerker het tweetal aan. Op dat moment pakte de Tilburger een schroevendraaier en dreigde daarmee in de richting van het personeel. Buiten de winkel lukte het de medewerkers de man staande te houden. De vrouw zag daarop kans haar fiets te pakken en weg te rijden. Een passerende agent nam de verdachte over en bracht hem naar het bureau. Op het bureau stelde de politie een onderzoek in naar de vrouw. De vrouw, afkomstig uit Tilburg, is vanmorgen even na 06.00 uur in haar woning aangehouden.

TILBURG Agenten hebben vanmorgen rond 10.30 uur bij een supermarkt aan de Spoordijk een 51 jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers zagen dat de vrouw een pakje shag in haar mouw stopte. Bij het verlaten van de winkel sprak een medewerker haar aan en informeerde de politie. Agenten namen haar over en brachten haar naar het bureau. Op het bureau legde ze een bekennende verklaring af.

Auteur: Desiree Brabers