Ingezonden persbericht

()

UITNODIGING T.A.V. DE KUNSTREDACTIE

DINSDAG 25 SEPTEMBER WORDT HOOGSTE PUNT BEREIKT VAN EUROPA´S GROOTSTE CIRCUSTENT VAN AFRIKA! AFRIKA!

Dinsdag 25 september, om ongeveer 16.00 uur, wordt het hoogste punt van het tentenpaleis van AFRIKA! AFRIKA! bereikt. De tenten van AFRIKA! AFRIKA! zijn de grootste van Europa. Onder leiding van de Nederlander Jan van Bergen wordt op parkeerterrein P2, tegenover de Amsterdam ArenA, het tentdoek gehesen naar een hoogte van dertig meter. We willen u van harte uitnodigen hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom. Jan van Bergen is uiteraard aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Jan van Bergen is sinds de première van de show, in december 2005, verantwoordelijk voor het tentendorp. Het zijn indrukwekkende getallen die hij opsomt: "In totaal zetten we 108 trailers in om het vervoer goed te laten verlopen. Maar we moeten dan ook meer dan 800 ton materiaal naar Amsterdam brengen. De hoofdtent is dertig meter hoog, kent een oppervlakte van 46 bij 46 meter. Daar moeten straks elke avond tweeduizend mensen plaats nemen." Jan van Bergens ervaring komt zondermeer van pas: "De gemiddelde kampeerder weet wat haringen zijn, waarmee de tent wordt vastgezet. Die hebben wij ook, maar dan ruim tweeduizend in getal en alle van 1.20 meter lengte en wij noemen ze ankers. Met behulp van een computerprogramma rekenen we uit waar deze komen te staan en worden ze met perslucht de grond in geslagen. In Amsterdam zijn ruim honderd mensen beschikbaar voor de opbouw en ik heb het volste vertrouwen dat we ook daar op tijd klaar zijn."

Afrika! Afrika!, het magische circus van André Heller, is topentertainment met meer dan honderd fascinerende artiesten, adembenemende lichaamskunstenaars, dansers en muzikanten uit alle delen uit het verbazingwekkende Afrika. Zij zorgen voor een koninkrijk van kunst en acrobatiek. Het Afrikaanse spektakel betovert het publiek met zijn snelheid, energie en uitbundige levensvreugde. Bezoekers zien een glimp van het andere Afrika: een continent met een immense rijkdom aan culturele tradities en creativiteit.

Via het bijgevoegde antwoordformulier kunt u aangeven of u dinsdag aanwezig bent. Dat per mail, tim.boersma@bfcc.nl. Aanmelden kan tot en met dinsdag 24 september, 12.00 uur.

Met vriendelijke groet,
Built For Comfort Communications
()

Tim Boersma

()

ANTWOORDFORMULIER

Ik maak wel/geen (*) gebruik van de uitnodiging dinsdag 25 september, vanaf 16.00 uur, aanwezig te zijn bij het bereiken van het hoogste punt van de hoofdtent van AFRIKA! AFRIKA! op Parkeerterrein P2 tegenover de Amsterdam ArenA te Amsterdam.

Naam :

Medium :

Telefoon :

Email :

Aantal personen : 1/2 (*)

Fotograaf : ja/nee (*)

Camera : ja/nee (*)

(*) doorhalen wat niet van toepassing is

Wilt u zo vriendelijk zijn het antwoordformulier uiterlijk dinsdag 25 september, 12.00 uur, te faxen naar Built For Comfort Communications, fax: (035) 622 94 86. Mailen kan naar tim.boersma@bfcc.nl.

MEER WETEN OVER ONS BUREAU? http://www.bfcc.nl/
Built For Comfort Communications
Wagenmakersplein 17
1211 SB Hilversum
tel.: +31 (0)35 622 94 83
mob: (06) 55 13 18 87
fax: +31 (0)35 622 94 86
directe fax: +31 (0)84 742 2978