Zalm naar Permira

25/09/2007 08:01



Huijskens & Istha



Voormalig Minister van Financiën Gerrit Zalm wordt Adviseur bij Permira

25 september 2007 - Permira, een vooraanstaande internationale private equity firma, kondigt vandaag aan dat de heer Gerrit Zalm, voormalig Nederlands Vice Premier en Minister van Financiën, als adviseur zal toetreden tot het bedrijf. Zijn adviserende rol zal zeer divers zijn; hij zal zich zowel richten op het (inter)nationale bedrijfsleven als op adviezen betreffende de financieel-economische en politiek-maatschappelijke omgeving - een weerspiegeling van de zeer brede ervaring en de kwaliteit van het netwerk van de heer Zalm.

De heer Zalm zal Permira helpen investeringsmogelijkheden voor de Permira fondsen te vinden en de groei van de bedrijven in haar portefeuille ondersteunen. Hij zal ook een belangrijke rol spelen bij het adviseren van Permira omtrent de macro-economie, financiële markten het algemene klimaat voor het bedrijfsleven en nieuwe kansen en mogelijkheden.

"Gerrit Zalm is iemand die door zijn achtergrond en ervaring een unieke positie heeft die van grote toegevoegde waarde zal zijn voor Permira bij het realiseren van haar groeiambities. Iemand met zoveel ervaring is een enorme verrijking voor ons - niet alleen door ons te helpen onze relaties verder uit te diepen en een verstandhouding te creëren met het Nederlandse bedrijfsleven en daarbuiten, maar ook door ons te helpen te bedenken hoe we kunnen samenwerken met een bredere groep mensen," aldus Permira's Managing Partner Damon Buffini.

Gerrit Zalm (55) is in de Nederlandse parlementaire geschiedenis de langst dienende Minister van Financiën. Hij was minister in vijf kabinetten van 1994 tot 21 februari 2007, en maakte onder andere naam door de invoering van een nieuw begrotingssysteem (de Zalmnorm). Hij heeft ook buiten Nederland een uitstekende reputatie, met name in Brussel, waar hij door zijn doortastende aanpak van Europese financiële vraagstukken veel respect geniet.

Oud-minister Zalm: "Ik verheug me op mijn rol bij Permira, één van Europa's beste én meest internationaal georiënteerde investeringsbedrijven. Permira heeft haar sporen verdiend met een voortreffelijk track record. De Permira Fondsen halen consequent zeer goede rendementen voor hun investeerders, waaronder enkele van de grootste pensioenfondsen van Nederland, door bedrijven overal in Europa te helpen optimaal te presteren. Ik ben er van overtuigd dat private equity een waardevolle en steeds belangrijkere rol speelt in onze economie."


-EINDE-

Voor de redactie
Over Permira
Permira (zie www.permira.com) is een vooraanstaande internationale private equity firma. Permira telt meer dan 110 professionals en is gevestigd in tien kantoren over de hele wereld: in Frankfurt, Guernsey, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan, New York, Parijs, Stockholm en Tokio. Het team adviseert de Permira Fondsen, die een kapitaal beheren van meer dan 21 miljard euro. Sinds 1985 hebben de Permira Fondsen meer dan 180 private equity investeringen gedaan.

Het meest recente fonds van het bedrijf, Permira IV, werd gesloten in september 2006 toen het investeringsniveau van 11,1 miljard euro was behaald. Het kapitaal was beschikbaar gesteld door pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, goede doelen, kapitaalverzekeraars en andere langetermijnspaarders.

Enkele van Permira's grootste investeerders zijn Nederlandse pensioenfondsen. Dit betekent dat miljoenen Nederlanders indirect profijt hebben van de toprendementen die de Permira Fondsen consequent hebben geleverd gedurende de afgelopen 20 jaar.

Enkele huidige investeringen van de Permira Fondsen:


- Iglo Birds Eye - één van Europa's leidende bedrijven op het gebied van consumenten diepvriesartikelen

- SBS Broadcasting - een vooraanstaand pan-Europees mediabedrijf
- Provimi - een wereldleider in dierenvoeding, gebaseerd in Rotterdam
- Maxeda - de grootste non-food groothandel in de Benelux

Voor meer informatie over Permira en de huidige en voormalige investeringen van de Permira Fondsen, zie http://www.permira.com