DAF Trucks
PERSBERICHT VAN PACCAR, gedistribueerd door DAF Trucks N.V.

PACCAR start bouw onderdelendistributiecentrum in Boedapest, Hongarije

September 25, 2007, Bellevue, WA. Tijdens een ceremonie werd vandaag symbolisch de eerste steen gelegd voor een nieuw en ultramodern PACCAR onderdelendistributiecentrum (Parts Distribution Center, PDC) nabij Boedapest in Hongarije. De eerste steen werd gelegd door Mark Pigott, PACCAR Chairman en Chief Executive Officer, en April Foley, de Amerikaanse ambassadeur in Hongarije. Dat gebeurde in het bijzijn van Ronald Mollinger, Nederlands ambassadeur in Hongarije, de leden van DAF's Raad van Commissarissen en vertegenwoordigers van lokale en nationale Hongaarse overheden.

"PACCAR is verheugd zijn nieuwe PDC te kunnen bouwen in deze strategische economische regio nabij Boedapest", aldus Pigott. "Dit onderdelendistributiecentrum zal DAF's continue groei in Centraal- en Oost-Europa ondersteunen. Het heeft een uitstekende ligging voor onze dealers en klanten en zal een uitstekende service en onderdelenbeschikbaarheid waarborgen. PACCAR en DAF Trucks hebben in de industrie een naam opgebouwd met hun toonaangevende kwaliteit en technologie. In de laatste tien jaar ontving DAF maar liefst drie maal de onderscheiding 'International Truck of the Year', meer dan elke andere Europese truckfabrikant. PACCAR's reputatie op het gebied van technologie en innovatie kreeg erkenning in de National Medal of Technology, uitgereikt door de Amerikaanse president Bush."

De bouw van het distributiecentrum met een oppervlakte van 25.000 vierkante meter is inmiddels gestart. Naar verwachting zal het medio 2008 gereed zijn. "Het distributiecentrum zal gebruik maken van technologie van wereldklasse, zoals de meest geavanceerde logistieke systemen, Radio Frequency Identification ('Smart Tags'), tablet PC's en stemgestuurde pick-opdrachten", aldus Rick Gorman, PACCAR Parts General Manager en PACCAR Vice President. "PACCAR blijft ook zijn toonaangevende positie op het gebied van het milieu tonen door innovatieve technologieën te gebruiken om de CO2 -uitstoot van zijn faciliteiten verder te reduceren. Dat doen we door gebruik te maken van elektrisch intern transport, gerecycled verpakkingsmateriaal en een digitaal gestuurd en zeer efficiënt milieubeheers- en verlichtingssysteem."

"Het nieuwe Parts Distribution Center zal een cruciale rol spelen binnen het succes van DAF in Centraal- en Oost-Europa", aldus Aad Goudriaan, President-directeur van DAF Trucks N.V. en PACCAR Vice President. "In de snel groeiende markten van de twaalf nieuwe EU lidstaten neemt DAF's aanwezigheid verder toe. In deze regio heeft DAF nu een marktaandeel van 16% in het segment boven 15 ton GVW, vergeleken met 13% vorig jaar. De verwachting is dat de Centraal- en Oost-Europese truckmarkt de komende vijf jaar zal stijgen tot 100.000 voertuigen. DAF is daar uitstekend op voorbereid, dankzij investeringen als dit nieuwe onderdelendistributiecentrum."

Na het gereedkomen van het PDC in Boedapest, zal PACCAR beschikken over dertien onderdelendistributiecentra over de hele wereld, elk daarvan strategisch gelegen om PACCAR's groeiende dealer- en klantenbestand dagelijks te ondersteunen met een optimale beschikbaarheid van onderdelen. Sinds 1996 heeft PACCAR Parts haar omzet weten te verdrievoudigen tot bijna $2 miljard in 2006. Continue investeringen zullen zorgen voor een sterke omzetgroei, nu en in de toekomst.

PACCAR Inc. heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van de ontwikkeling, productie en service van kwalitatief hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de merknamen Kenworth, Peterbilt en DAF. De onderneming is ook actief op het gebied van financiële dienstverlening, informatietechnologie en de verkoop van onderdelen voor trucks.

De aandelen van PACCAR worden verhandeld op de Nasdaq Stock Market onder het symbool PCAR. De homepage van PACCAR kan worden gevonden onder www.paccar.com .

Noot voor de pers: